“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

1 Μαρ 2010

Οι γηραιές "Mέρι Τζέιν" και το ελιξήριο της νεότητας

Kι όμως αυτά τα μαύρα παιδικά παπουτσάκια είναι η προ προγιαγιά των παρακάτω υπέροχων, σούπερ σέξι γυναικείων παπουτσιών...


Από τη φετινή κολεξιόν του Louboutin...


..αυτές οι υπέροχες "Μερι Τζέιν" προσεγγίζουν το χιλιάρικο...Εμ, οι αμαρτίες πληρώνονται ακριβά!

Μπορεί ο όρος να μας ξενίζει αλλά όλες λίγο πολύ έχουμε φορέσει «Μερι Τζέιν» στα ποδαράκια μας ως παιδούλες.
Ο αμερικάνικος όρος «Μερι Τζέιν» (Mary Jane) αναφερόταν αρχικά στα κλειστά χαμηλοτάκουνα παπούτσια , που ήταν πλατιά και στρογγυλά στα δάκτυλα, διέθεταν λουράκι , ήσαν από λουστρίνι και φοριόντουσαν κυρίως από τα νεαρά κορίτσια.
Η Μέρι Τζέιν ήταν ηρωίδα του κόμικ Buster Brown (1902). Τα παπούτσια που εκείνη και ο αδελφός της φορούσαν ενέπνευσαν μια εταιρία υποδημάτων, την Brown Shoe Company, η οποία μετά από συμφωνία με το δημιουργό του κόμικ Richard Outcault, χρησιμοποίησε τους ήρωες του κόμικ για να λανσάρει –με πολύ μεγάλη επιτυχία- τα προϊόντα της
Σήμερα αποκαλούμε «Μέρι Τζέιν» σχεδόν όλες τις γυναικείες γόβες που διαθέτουν λουράκι, ασχέτως του ύψους του τακουνιού.
Στα χέρια ευφάνταστων σχεδιαστών υποδημάτων δημιουργών όπως ο Louboutin οι Μέρι Τζέιν βρίσκουν το δικό τους 'ελιξήριο νεότητας' και μεταμορφώνονται σε κομμάτια TDF (Τo-Die-For), όπως συνηθίζουν να λένε οι απανταχού λάτρεις της μόδας (οι ... fashionists, όπως λέμε και στη χώρα μας).

Eτσι, πάντα υπάρχει θέση για ένα ζευγάρι «Μερι Τζέιν» στην γκαρνταρόμπα κάθε κομψής γυναίκας, σε ψηλή ή χαμηλότερη εκδοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: