“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

24 Μαρ 2010

Παραδείγματα προς μίμηση και αποφυγή


Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τον Δήμαρχο της πόλης να καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτου κατά τη μαθητική παρέλαση της 24 Μαρτίου 2010. Με την εμφάνισή του κάθε άλλο παρά τιμά την ημέρα, την παρελαύνουσα νεολαία και την τελετή στο σύνολό της. Το παπουτσάκι-υβρίδιο, καλό για βόλτα στα μαγαζιά, ή στα νησιώτικα σοκάκια το καλοκαίρι … αλλά για την τελετή? Φανερή είναι και η επιρροή της σχολής του Συνασπισμού (δεν φοράμε γραβάτα γιατί είμαστε επαναστάτες). Κύριε Κακλαμάνη, αν δεν μπορείτε το πρωτόκολλο καθίστε σπίτι με τους φίλους σας.




Στην άλλη φωτογραφία η Υπουργός Παιδείας επιθεωρεί το στρατιωτικό άγημα ως η έχουσα το γενικό πρόσταγμα της τελετής. Με συντηρητική, όπως άλλωστε επιβάλλεται για την περίσταση, αλλά και αριστοκρατική εμφάνιση η κυρία Διαμαντοπούλου κλέβει τις εντυπώσεις. Πράγμα που δεν μπορώ να πω για τον αξιωματικό του Στρατού από πίσω της. Μα καλά. Σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούσαν να βρουν κάποιον με καλύτερο παράστημα; Κι αυτός δεν μπορούσε να βρει μια στολή στα μέτρα του; Τι συνέβη; Περίμενε να ψηλώσει και τελικά … πάχυνε; Γι’αυτό τα μακριά μανίκια και η στενή μέση. Πάντως, εμένα μου θυμίζει παραγεμισμένο λουκάνικο. Είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος να εκπέμψουμε μηνύματα ισχύς σε αποδέκτες του εξωτερικού και ανύψωσης του ηθικού στο εσωτερικό, ειδικά κατά την παρούσα συγκυρία;

4 σχόλια:

Froso M. είπε...

Eleos to patoumeno tou kaklamanh, alla pragmatika, pws mporei na prosekses ton stratiwtiko pisw apo th diamantopoulou? Eskasa sto gelio! Respect, apla!

Lopi είπε...

Πωπω, έχω μείνει με το ταγιέρ της Διαμαντοπούλου, είναι άψογο! Πραγματικά, δεν περίμενα ποτέ ότι μια ελληνίδα πολτιτικός θα μπορούσε να είναι style inspiration, αλλά τελικά ποτέ μην λες ποτέ.

madame De Kourelle είπε...

Χμ...lopi έχεις δίκιο. Δείχνει πολυ κομψό, τέλεια εφαρμογή, chic in greek, θα έλεγα χεχεχέ!
Πολύ λιτή η Διαμαντοπούλου, απόλυτα προσαρμοσμένη στις συνθήκες...Πως ντύνεται, ας πούμε, η σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου Πατούλη; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

chic in greek είπε...

Έχει κι άλλα αυτή η φωτογραφία Froso αλλά είπα να μη σας κουράσω. Παρατήρησε το σακάκι του κυρίου πίσω από την Διαμαντοπούλου. Τουλάχιστον 10 πόντους πιο μακρύ απ΄ό,τι πρέπει (σαν μίνι φουστίτσα είναι). Να μη μιλησουμε για το μάκρος του μανικιού ή για το παπούτσι του...