“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

16 Μαρ 2010

Ζητείται επειγόντως ράφτης για σουλούπωμα παραγόντων!


Επανερχόμαστε στο θέμα της εφαρμογής του κοστουμιού με την παραπάνω φωτογραφία (πατήστε επάνω για μεγέθυνση) στην οποία ούτε ένας, μα ούτε ένας, από τους οκτώ απεικονιζόμενους παράγοντες δεν καταφέρνει να φορέσει σωστά το ρούχο του. Η πλειονότητα έχει πρόβλημα με τα μάκρος των μανικιών (βλέπε σχετικό post) κάποιοι άλλοι με το μάκρος των μπατζακιών , άλλοι με το μήκος της γραβάτας, με τον καβάλο κλπ.

 Δεν θα κουραστούμε να φωνάζουμε ότι η σωστή εφαρμογή του ρούχου είναι το βασικότερο στοιχείο για μια καλή εμφάνιση. Μπορεί να είναι φτηνό, κακοραμμένο, παλιομοδίτικο αλλά αν εφαρμόζει σωστά κερδίζει την πρώτη εντύπωση και προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτόν που το φοράει (βλέπε παρακάτω φωτογραφία).

Το ίδιο άτομο, το ίδιο κοστούμι όμως στη δεξιά πλευρά με σωστή εφαρμογή

 Επίσης τα σακάκια δείχνουν καλύτερα όταν είναι κουμπωμένα (αν χρειάζεστε αποδείξεις απλά κοιτάξτε την παρακάτω φωτογραφία). Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν το καλύτερο δυνατό οπτικό αποτέλεσμα, δεν γλυστράνε στους ώμους και δημιουργούν ένα V το οποίο διαγράφει καλύτερα τη γραμμή του αντρικού σώματος και οδηγεί τα βλέμματα στο πρόσωπο αυτού που τα φοράει.
Το σακάκι ξεκούμπωτο και κουμπωμένο. Η διαφορά είναι εμφανής

Το ότι δεν κουμπώνουμε ποτέ το τελευταίο κουμπί είναι γνωστό σε όλους, εκτός ίσως από τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ (πρώτος από αριστερά) που στην παρακάτω φωτογραφία κουμπώνει μόνο ... το τελευταίο, ίσως για να φαίνεται μεγαλύτερη η μπάκα.

 
ΥΣ: Κοιτάξτε και τα μπατζάκια τους!!!

1 σχόλιο:

crispy είπε...

Οι συνδικαλιστο-παράγοντες της χώρας μας βγάλαν ...μαυροπρόσωπους! Αυτός στα αριστερά έχει κάνει και την πλέον ''κατάλληλη'' επιλογή παπουτσιών!
Υ.Γ.: chic in greek περιμένω και φωτορεπορτάζ από τους δρόμους της Αθήνας!