“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

28 Φεβ 2010

Φοβού τους πωλητές και ... μεζούρες φέροντες!

Οι τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων προσφέρονται για την εξεύρεση πραγματικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά. Σε μια τέτοια αναζήτηση μου σε κατάστημα Carouzos είδα πλέον ξεκάθαρα που οφείλεται η επιμονή των ελλήνων στο να φορούν τα παντελόνια τους πολύ πιο μακριά από ότι είναι κοινά αποδεκτό, με βάση τις ευρέως αποδεκτές σταθερές που περιγράψαμε σε προηγούμενα post.
Φταίνε οι πωλητές!!!

Ιδού πως έφτασα σε αυτό το συμπέρασμα:

Αφού βρήκα ένα συμπαθέστατο παντελόνι (Zegna, φανέλα σε ανοιχτό γκρι) σε πολύ καλή τιμή (η τελική του τιμή, μετά από έκπτωση 70%, ήταν 94€) ζήτησα από την πωλήτρια να πάρει μέτρα για να κοντύνει το παντελόνι ο ράφτης του μαγαζιού.
Η πωλήτρια, με αυτοματοποιημένες κινήσεις, μάζεψε το παντελόνι τόσο ώστε, στο πίσω μέρος, να καλύπτει πλήρως το τακούνι και οριακά να μην αγγίζει το έδαφος.
-«Πιο πάνω, παρακαλώ» την προέτρεψα για να συναντήσω την πρώτη αντίδραση:
-«Μα είναι σωστό τώρα!»
-«Το προτιμώ πιο κοντό, όμως…» σχολίασα.
-«Μα κύριε, σε λίγο θα φανεί η κάλτσα σας!» απάντησε σχεδόν αγανακτισμένη η πωλήτρια.
Μπήκα στον πειρασμό να της απαντήσω ότι δε συνηθίζω να φορώ τρύπιες κάλτσες αλλά η αστική μου ευγένεια με εμπόδισε.
-«θέλω να ακολουθήσω την ιταλική εκδοχή, που θέλει τα παντελόνια πιο κοντά» μπήκα στον κόπο να της εξηγήσω.
- «Μα εδώ είναι Ελλάδα!» συνέχισε εκείνη απτόητη για να προσθέσει (και να με αφήσει ‘κάγκελο’): «Με τόσο κοντό παντελόνι θα πρέπει να έχετε και τα ανάλογα αξεσουάρ!»
Τι εννοούσε Κύριος οίδε…
Η στιχομυθία θα συνεχιζόταν στο διηνεκές αν δεν παρενέβαινε πωλήτρια μεγαλύτερης ηλικίας που επίσης καταπιάστηκε με το μπατζάκι μου.
-«Στους Έλληνες, τα παντελόνια σέρνονται..» παρατήρησε η νεοαφιχθείσα ενώ στις διαμαρτυρίες της συναδέλφου της απάντησε αποστομωτικά: «Θα το κοντύνουμε όσο θέλει ο πελάτης!»

Δεν ξέρω με ποιο τρόπο διαμορφώνουν τις απόψεις τους οι πωλητές (ίσως με ταχύρυθμα σεμινάρια ή παρατηρώντας τους παλιότερους) χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή γιατί οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να παρέξουν σωστές συμβουλές και παρασύρουν τον αγοραστή σε λανθασμένες επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: