“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

4 Φεβ 2011

Τσάντες Balenciaga: Η πεμπτουσία του rock chic

Εχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που ο Νιcolas Ghesquiere, ο νεαρότατος ακόμα καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Balenciaga δημιούργησε την τσάντα «Lariat» αντλώντας έμπνευση από τα δερμάτινα, γεμάτα κρόσσια ρούχα των μοτοσυκλετιστών. Ακριβώς για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη τσάντα είναι γνωστή και ως motorcycle bag ενώ λέγεται ακόμη και Le Dix (Το "10" στα γαλλικά κι ο αριθμός του δρόμου στον οποίο βρισκόταν ο Οίκος στο Παρίσι. Υπάρχει άλλωστε και άρωμα με αυτό το όνομα που πρωτοκυκλοφόρησε το 1947)

Mια υπέροχη Balenciaga με την περήφανη κυρία της

Balenciaga Work με καλυμένα με δέρμα τρουκς

Ο Nicolas Ghesquiere επελέγη το 1997 στα 25 του χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balenciaga. Σήμερα ο Οίκος ανήκει στο Gucci Group που αποτελεί κομμάτι της εταιρίας PPR (Groupe Pinault -Printemps –Redoute). Εδώ με τη Jennifer Connelly.

Η motorcycle bag έγινε αμέσως η ‘it’ bag του 2001 και σε αυτό συνέβαλε, όπως λέγεται, η έξυπνη κίνηση του Ghesquiere να τη δωρίσει σε πολλές celebrity.

Το μοντέλο Martha Streck

Η Kate Beckinsale με φάκελο Balenciaga

Η Charlize Theron με τη Weekender της

Η Kate Moss, η Nicol Richie, oι αδελφές Olsen, η Sienna Miller, η Gizelle, αλλά και η Charlize Theron, η Julian Moore, η Sara Jessica Parker υποκύπτουν άνευ όρων στη γοητεία αυτών των τσαντών με το τόσο μαλακό δέρμα που με τον καιρό αποκτά ιδιαίτερα τσακίσματα. Έτσι απαθανατίζονται ευχαρίστως κρατώντας τις και οι φωτογραφίες τους κάνουν το γύρο του κόσμου σπέρνοντας πόθους για το νέο γυναικείο φετίχ σε χιλιάδες ευρωπαίες κι αμερικανίδες fashionista.
Η Sarah Jessica Parker με μια παραγεμισμένη Balenciaga σε γκρι απόχρωση

Η Nicole Richie με μία Bal bag μεγαλύτερη απ'το μπόι της!

Julianne Moore με αθλητική περιβολή και μία Balenciaga Day

Sienna Miller

O πρωταθλητής του skate Johnny Weir με μια εκτυφλωτική Balenciaga

Πέρα από το τόσο ιδιαίτερο δέρμα, μεγάλου ατού της «Lariat» είναι και τα πρωτόγνωρα για τσάντες χρώματα, με την τεράστια ποικιλία αλλά και τη μοναδικότητά τους: Κάθε collection έχει τη δική της γκάμα χρωμάτων τα οποία δεν ξανακυκλοφορούν ποτέ με αποτέλεσμα κάθε τσάντα να γίνεται, αυτομάτως, σχεδόν συλλεκτικό κομμάτι

Tα χρώματα των Bal bags για την άνοιξη-καλοκαίρι 2011

Moναδικό χρώμα που κυκλοφορεί σταθερά, το μαύρο. Αν λοιπόν ζηλέψετε την υπέροχη βαθυπράσινη (vert gazon) Bal bag (έτσι την αποκαλούν οι fan της για συντομία) της φίλης σας, δυστυχώς δε θα μπορέσετε να τη βρείτε ακόμη κι αν διαθέτετε το ακριβό τίμημα. Βγήκε το 2007 και μόνο στο στοκ κάποιου διάσημου πολυκαταστήματος (πχ τα αμερικάνικα Νeiman Marcus και Barneys ή τα γαλλικά Printemps) ενδέχεται να έχει ξεμείνει κάποιο κομμάτι. Πιάσ’τ’ αυγό και κούρευτο!

H Κim Kardashian, τηλεπερσόνα φανατική των Bal bags

H Giselle Bundchen με κάτι μεγάλο, αν όχι Work ίσως Weekender

Αshley Tisdale με Giant City

Oι Βal bags σε motorcycle style κυκλοφορούν σε διάφορες εκδοχές: Σε αδρές γραμμές μπορούμε να τις διαχωρίσουμε σε εκείνες που έχουν κρόσσια κι εκείνες που έχουν μεγάλα τρουκς. Τα πιο γνωστά μοντέλα είναι οι: First, City, Giant City, Work, Giant Work, Part time (δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα), Day, Weekender κ.α.
First σε χρώμα vert gazon από την collection άνοιξη-καλοκαίρι 2007

Η προσθήκη «Giant» σημαίνει ότι η τσάντα έχει μεγάλα τρουκς κι όχι κρόσσια. Ανάλογα τώρα με το χρώμα των τρουκς (χρυσά, ασημένια και –προσφάτως- ροζέ) χαρακτηρίζεται ως GGH (Giant Gold Hardware), GSH (Giant Silver Hardware) και GRGH (Giant Red- Gold Hardware). Τα ροζ χρυσά τρουκς είναι φετινή επινόηση του Ghesquiere, την οποία προσωπικά βρίσκω εξαιρετική καθώς δίνει στην τσάντα έναν ακόμη πιο σοφιστικέ χαρακτήρα: Τα red-gold (ή, αλλιώς, ροζ) τρουκς δεν είναι τόσο φανταχτερά όσο τα χρυσά ενώ είναι σαφώς πιο παιχνιδιάρικα από τα ασημένια. Τα τελευταία τρία χρόνια περίπου κυκλοφορούν και τρουκς καλυμμένα με δέρμα (covered hardware). Προσωπικά δε τα βρίσκω ιδιαίτερα κολακευτικά.

Giant City με χρυσά τρουκς και κρεμασμένα ...χαϊμαλιά! Δεν νομίζω ότι μια τέτοια τσάντα χρήζει ενισχύσεων!

Giant Work

Η σεζόν κατά την οποία η τσάντα κυκλοφόρησε όπως και η περιγραφή του χρώματός της συμπληρώνουν την ταυτότητά της. Ετσι, η παρακάτω τσάντα είναι...... η

... 08 vert thyme ss (spring-summer) Day!

Η Ηillary Duff και η Work της

Στο ίντερνετ θα βρείτε αρκετά sites που εμπορεύονται σχεδόν αποκλειστικά μεταχειρισμένες Balenciaga, forum όπου οι λάτρεις (άντρες και γυναίκες) του Οίκου επιδεικνύουν τα αποκτήματά τους και φυσικά πλείστες όσες ρέπλικες! Η τρέλα για τις Bal bags καλά κρατεί!

Iταλίδα blogger ονόματι Chiara Ferragni με μία Bal bag σε σούπερ απόχρωση του μπλε

Στην Αθήνα κυκλοφορούν πια αρκετές Balenciaga. Εκτός από την ομώνυμη μπουτίκ στη Χάρητος, διατίθενται και από το Free Shop. Εξαιτίας προφανώς του μεγάλου κόστους της επένδυσης (κάθε τσάντα είναι κάτι παρακάτω από 1.000 (πχ η City) και έως 1.300 ευρώ (με τα τρουκς), δεν παραγγέλλονται πολλά κομμάτια και στυλ με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες επιλογής.

Η Tori Spelling με μία μαύρη Work.

H αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Vanessa Hudgens με μία μαύρη GGH Bal bag

Φυσικά αν ταξιδέψετε σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, η Βαρκελώνη ή στις ΗΠΑ οι επιλογές σας αυξάνονται εντυπωσιακά.

1 σχόλιο:

Popi είπε...

Επίσης μια πολύ καλή επιλογή είναι να αρχίσετε το on-line shopping! Γιατί μόνο έτσι δεν χρειάζεται να βγεις στο εξωτερικό για να αγοράσεις σε καλές τιμές σπάνια και αυθεντικά προϊόντα. Μια από τις καλύτερες επιλογές στα γυναικεία αλλά και αντρικά αξεσουάρ όπως ρολόγια, τσάντες, παπούτσια και πολλά αλλά, είναι το www.bonparfum.com Το προτιμάει πολύς κόσμος, μαζί και εγώ, και έτσι σκέφτηκα να σας το προτείνω...