“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

22 Μαρ 2010

Δικηγορικό dress code: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.

Πρώην Σχολή Ευελπίδων, σήμερα. Δικαστική αίθουσα, ποινική υπόθεση. Χώρος όπου κατεξοχήν επικρατεί -και δικαίως-ενδυματολογικό πρωτόκολλο...Έτσι θυμόμουν τουλάχιστον. Αμ, δε! Τι είδαν τα μάτια μου...!
Νεαρά δικηγόρο με ογκώδες μπουφάν με πούπουλα χρώματος ... λευκού, συνδυασμένο με κολάν επίσης λευκό (Τα μπατόν σκι μάλλον τα είχε αφήσει στο γραφείο. Σημειωτέον η θερμοκρασία σήμερα είχε ανέλθει στους 22 βαθμούς Κελσίου).
΄Ετερο λειτουργό της Θέμιδος, ενδεδυμένο μπλε μάλλινο κοντό μπουφάν και ζιβάγκο. Τον κοίταγα και άθελά μου τον φανταζόμουν στην γέφυρα του πλοίου με το τσιμπούκι αναμένο...
Επίσης δικηγόρος τρίτης ηλικίας, παρουσιάστηκε με εμφάνιση 'μόλις ξύπνησα' (αξύριστος, τσαλακωμένος, η γραβάτα χαλαρή..). Το καλύτερο, σας το φυλάω για το τέλος: Η γραμματέας της έδρας, φορούσε μπλούζα με ... παγιέτες!

Μισό λεπτό να μαντέψω: Δικηγόρος! (με αυτά που είδα σήμερα ...)



3 σχόλια:

crispy είπε...

Ποτέ δεν μου άρεσε που οι Έλληνες /Ελληνίδες δικηγόροι δεν φορούν στολή όπως συμβαίνει έξω σε πλείστες χώρες και δίνει ένα παραπάνω κύρος στο επάγγελμα. Κι εφόσον δεν φορούν στολή , έπρεπε να επιβάλλεται ένα dress code. Πώς να πάρω στα σοβαρά δικηγόρο αξύριστο ή απεριποίητο ή από την άλλη την εν λόγω δικηγόρο που είναι ντυμένη ως έτοιμη να κάνει σλάλομ στις πλαγιές της Κορτίνα!
Πολύ γέλασα με την τελευταία φωτογραφία αλλά κυρίως τη λεζάντα της!

chic in greek είπε...

έλα μου ντε! Πώς να τους πάρεις σοβαρά! Το θέμα είναι γιατί δεν μπορούν οι ίδιοι να καταλάβουν ποιο είναι το επαγγελματικό τους συμφέροn?

Froso M. είπε...

Aspro kolan? Kai vt=rethike anthrwpos pou thn afhse na ton ekproswphsei?