“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

30 Ιουν 2011

Όταν οι «μαϊμούδες» συναγωνίζονται τα αυθεντικά

Και στις τσάντες ισχύει ο κανόνας του real estate "location, location, location". Δε θα βρεις ποτέ μια επώνυμη τσάντα σε παζάρι στη Λαχώρη ούτε άλλωστε στην Αδριανού στην Πλάκα.

Η απομίμηση διάσημων brand έχει πλέον φθάσει σε επίπεδα αριστοτεχνικά. Ολοένα και καλύτερες πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται από τους απατεώνες που επενδύουν στη ανθρώπινη ματαιοδοξία της μεσαίας τάξης, που εποφθαλμιά τα είδη πολυτελείας που απολαμβάνουν τα υψηλά εισοδήματα. Το παράδοξο είναι ότι οι «μαϊμούδες» είναι σε μεγάλο βαθμό δημοφιλείς και σε αγοραστές με οικονομική ευχέρεια τέτοια που θα τους επέτρεπε την απόκτηση των αυθεντικών προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ευρήματα έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία πριν από λίγα χρόνια από τη δικηγορική εταιρία Davenport Lyons, η οποία εκπροσωπεί πολλές γνωστές εταιρίες, τεκμηρίωσαν την υπόθεση ότι πλείστες όσες απομιμήσεις γνωστών ρολογιών, υποδημάτων ή κοσμημάτων αγοράζονται από εύπορους καταναλωτές που προτιμούν συνήθως τα αυθεντικά προϊόντα.


Γεγονός είναι πάντως ότι τα θλιβερά “Cucci” ή “Αbibas” αποτελούν παρελθόν. Οι σύγχρονες «μαϊμούδες» μπορούν εύκολα να ξεγελάσουν ακόμη και καλούς γνώστες των διασήμων brand. . Οι αναπτυσσόμενες χώρες είναι η κοιτίδα των βιοτεχνιών παραγωγής ευρύτατης γκάμας κλεψίτυπων προϊόντων: Ινδία, Μαλαισία, Κίνα, Βιετνάμ, Φιλιππίνες και ο κατάλογος είναι ακόμη μακρύς.Θραύση παρατηρείται στον τομέα της γυναικείας τσάντας, αντικείμενο που ανήκει άλλωστε στα προσφιλή αξεσουάρ της υπογράφουσας. Το ίντερνετ διευκόλυνε ακόμη περισσότερο τη διακίνηση των μη αυθεντικών προϊόντων καθώς δίνει τη δυνατότητα στους απατεώνες να αποκτήσουν νομότυπες βιτρίνες και παρέχουν ανωνυμία στον υποψήφιο αγοραστή, που θα δίσταζε να προβεί σε αγορά δημοσίως. ΄Αλλοι ιστότοποι ισχυρίζονται ότι πωλούν αυθεντικά προϊόντα ενώ άλλοι παρουσιάζουν ύπουλα τις «μαϊμούδες» τους ως «δεύτερο χέρι»! Ακόμα και στο “e bay” πληθαίνουν οι καταγγελίες για απομιμήσεις παρά τις ασφαλιστικές δικλείδες του δημοφιλούς χώρου δημοπρασιών.


Παρά τους αυστηρούς κανόνες που το διέπουν, και το ebay θέλει την προσοχή του.

Aνάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο που σας ενδιαφέρει, μια έρευνα στο ίντερνετ μπορεί να σας διαφωτίσει για τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξετε πριν από την αγορά, ώστε να μην την πατήσετε. Συνεισφέροντας στην προστασία του καταναλωτή, το chic -in -greek συνέλεξε διάφορα tips για την αναγνώριση των «μαϊμούδων»:
-Οι premium μάρκες –οι πρωτοκλασάτες, μ’άλλα λόγια- σπανίως προβαίνουν σε μεγάλες εκπτώσεις. ΄Εκπτωση μεγαλύτερη από 25%, πρέπει να εγείρει υποψίες (Φυσικά, όταν μιλάμε για τους παραδείσους των προσφορών και των εξειδικευμένων εκπτωτικών καταστημάτων, Ν.Υόρκη και Λονδίνο, οι επί τόπου έρευνες μπορούν να είναι ιδιαίτερα καρποφόρες )

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στις τσάντες εκτός κι αν μιλάμε για το αμερικάνικο εκπτωτικό outlet Woodburry Common, το νεοϋορκέζικο Century 21 κι άλλα συναφή. Κι εκεί φυσικά θαύματα δεν συμβαίνουν συχνά.
Πριν εμπιστευθείτε μια ιστοσελίδα αγοραπωλησιών, ελέγξτε τη προσεκτικά πχ οι Frequently Asked Questions μπορεί να περιέχουν ορθογραφικά λάθη, σαφής ένδειξη …μαϊμουδοκατάστασης! Επίσης ελέγξτε την πολιτική επιστροφών κι ειδικότερα το αν υπάρχει σαφής ρήτρα περί επιστροφής μη αυθεντικών προϊόντων, αν υπάρχουν πλήρη στοιχεία επικοινωνίας καθώς και help line . Κάντε και μια αναζήτηση στο Google σε forum συζητήσεων για να δείτε τι φημολογία κυκλοφορεί για το εν λόγω site.


Louis Vuitton: Στις τσάντες από καμβά, αν με το πέρασμα του χρόνου τα δερμάτινα λουριά δεν σκουρύνουν, τότε είναι σίγουρα «μαϊμού». Βέβαια, δεν ισχύει και το αντίστροφο: Αν δηλαδή οξειδωθούν τα λουράκια, αυτό δε σημαίνει αναγκαστικά ότι το μοντέλο είναι γνήσιο καθως πλέον κυκλοφορούν και ‘μαϊμούδες’ με λουράκια που σκουραίνουν. Στις monogram canvas, τα LV δε θα πρέπει να κόβονται στη μέση ή να βυθίζονται μέσα στα γαζιά ή τα καψούλια της τσάντας.

Το LV στέκει στη θέση του και δεν εξαφανίζεται μέσα στο κούμπωμα. Είναι μια ένδειξη αυθεντικότητας. Γενικότερα, όταν τα logos κόβονται στη μέση άγαρμπα, είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μη γνήσιο κομμάτι. Και πάλι, δυστυχώς, τα τακτοποιημένα logos δεν εγγυώνται την αυθεντικότητα. Είπαμε, οι απατεώνες έχουν προοδεύσει πολύ.

Τα logos έχουν υποστεί ...μακελειό ενώ...

... εν προκειμένω βρίσκονται αρμονικά μοιρασμένα στις δύο όψεις της τσάντας.

Chanel: Tα γαζιά που δημιουργούν τη χαρακτηριστική καπιτονέ εμφάνιση της μάρκας είναι διακριτικά στα αυθεντικά κομμάτια και πιο έντονα στις απομιμήσεις. Επίσης ευθυγραμμίζονται τέλεια. Το δερμάτινο λουρί διαπλέκεται πολύ ομαλά μέσα στην αλυσίδα του ώμου ενώ στις απομιμήσεις εξέχει περισσότερο.

Αγαρμπα γαζιά...

 ...διακριτικά γαζιά.

Παλαιότερα, μπορούσες ευκολότερα να αναγνωρίσεις τα κλεψίτυπα προϊόντα από τα τα μεταλλικά στοιχεία μιας τσάντας. Η σημαντική τους βελτίωση στις μέρες μας δυσκολεύει τα πράγματα. Συνήθως, στα μη γνήσια κομμάτια, τα μεταλλικά κομμάτια είναι πιο ελαφρά και σε πολύ κίτρινη απόχρωση χρυσού. Ακόμη, ο ήχος των μεταλλικών στοιχείων (πχ της αλυσίδας μίας Chanel, όταν τη γυροφέρεις λίγο στη χούφτα σου) είναι σαφώς πιο μεταλλικός από εκείνον θα παραχθεί στη μη αυθεντική τσάντα, όπου η αίσθηση προσεγγίζει περισσότερο το πλαστικό παρά το μέταλλο.

1 σχόλιο:

ο παρατηρητης είπε...

εγω παντως δεν τα ξεχωριζω