“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

9 Μαρ 2010

Ανδρική τσάντα: Ένα ακόμα γυναικείο οχυρό πέφτει (;)



Συνεχίζοντας τη θεματολογία περί τσαντών, θα ήθελα να καταθέσω τον προβληματισμό μου για τις αντρικές τσάντες. Είναι αποδεκτές και, αν ναι, ποιες απ’ αυτές;


Αρχικά υπάρχουν οι briefcases. Δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον (εκτός ίσως από κάποιες παραλλαγές όπως αυτή της παραπάνω φωτογραφίας) κι αποκτούν νόημα μόνο στο πλαίσιο συγκεκριμένων επαγγελματικών χώρων. Καταλαβαίνω ότι δεν ενισχύει το κύρος ενός δικηγόρου η εμφάνιση με backpack στο δικαστήριο ούτε θα ενθουσιαστεί ο πελάτης ενός τραπεζίτη αν τον δει να φτάνει στο ραντεβού με … ανδρικό τσαντάκι (αθάνατη δεκαετία του ’80!) ή μια … μπανάνα.

















Πέρα όμως από τις ειδικές αυτές περιπτώσεις, υπάρχουν φορές που ο σύγχρονος άντρας χρειάζεται να έχει διάφορα πράγματα μαζί του, τα οποία δεν χωράνε στις τσέπες του αλλά ούτε μπορεί να τα κουβαλάει σε σακούλες ή καλάθι.

Η θεαματική αύξηση των ηλεκτρονικών συσκευών (laptop, GPS, ipad, smartphones, φορτιστές κλπ), οι οποίες θεωρούνται πλέον απαραίτητες σε κάθε βήμα μας, σε συνδυασμό με το ότι πολλοί από εμάς είμαστε αναγκασμένοι να περνάμε όλο και περισσότερες ώρες μακριά από το σπίτι έχει κάνει επιτακτική την ανάγκη για μια καλή τσάντα. Πολλώ δε μάλλον τώρα που οι απροειδοποίητοι αποκλεισμοί δρόμων από διάφορες ομάδες τείνουν να γίνουν καθημερινή ρουτίνα καθιστώντας έτσι απαραίτητο ένα … κιτ «αστικής επιβίωσης» σε περίπτωση αποκλεισμού.


Και φυσικά ως «καλή ανδρική τσάντα» δεν μπορεί να θεωρηθεί κάποιο messenger τίγκα στο λογότυπο Louis Vuitton που συνηθίζεται στη show business.





Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα such as:


Η Balenciaga απειλεί την πρωτοκαθεδρία της LV στην προτίμηση των ... αντρών.


Προσωπικά, από όλες τις τσάντες που έχω δει τελευταία, η πλέον επιθυμητή είναι η τσάντα του Jack Bauer (Keifer Sutherland) στον τελευταίο κύκλο (8ος) της σειράς “24”. Είναι μια δερμάτινη Ralph Lauren, η οποία βασίζεται στην κλασική τσάντα των αμερικανών ταχυδρόμων. Για επιπλέον λεπτομέρειες μπορείτε να απευθυνθείτε στους ειδικούς, στο site “The Jack Sack”.



Το μόνο αρνητικό είναι η τιμή της, που φτάνει τα 900$.

Υπάρχει όμως μια πιο φτηνή και εξίσου ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή. Είναι η κλασική τσάντα ταχυδρόμου του John Peterman, η οποία κοστίζει 300$ και μπορεί να αγοραστεί online.

ΥΣ: Αν κάποιος διαβάσει τα δύο τελευταία post θα διαπιστώσει την εντελώς επιφανειακή προσέγγιση που γίνεται από πλευράς μου. Ζητώ την κατανόησή σας, μιας το θέμα «τσάντα» δεν μας έχει απασχολήσει σε βάθος μέχρι σήμερα αν και από ό,τι φαίνεται στο μέλλον θα αποτελέσει σημαντικό ζήτημα προβληματισμού στους αντρικούς κύκλους!

6 σχόλια:

panos srpk είπε...

Η μονη τσαντα που επιτρεπεται στον ανδρα ειναι η τσαντα ταχυδρομου και δε σηκωνω κουβεντα. Σοβαρα τωρα, γινομαστε γυναικες σιγα σιγα ή μου φαινεται?
ΥΓ: Μια φορα ειχα δει εναν τυπο με μαυρο κουστουμι και τεραστια ροζ τσαντα γυμναστηριου. Αυτο αποδεικνυει ποσο σοβαρες συνεπειες μπορει να εχει η υπερβολη.

crispy είπε...

Μια και το αναφέρατε προτείνω ένα αφιέρωμα σ'αυτήν την ανατριχιαστική κι επίμονα αθάνατη δεκαετία των eighties που στυλιστικά της κατάλοιπα επιμένουν ακόμη!!!

Giannis είπε...

briefcase, ή τσαντα για τον υπολογιστη.

Οι τσαντες στις γυναικες εχουνε μια πρακτικη σημασια, στους αντρες τι σημασια εχουνε εκτος του να κουβαλανε την δουλεια τους?

μπορει να ειναι βαρετα αλλα και η αντρικη μοδα κατα καποιο τροπο ειναι βαρετη και επαναλαμβανομενη, και καλο ειναι να συνεχισει να ειναι, γαιτι δεν τρελαινομαι να φοραω φουστα...

chic in greek είπε...

Tο πρακτικό δεν είναι και απαραίτητα βαρετό όπως θα έλεγε και ο Steve Jobs της Apple.

Μεταξύ του βαρετού αντρικού ντυσίματος και της φούστας, πίστεψέ με, όλο και κάτι υπάρχει ενδιάμεσα.

Ανώνυμος είπε...

Με λυπει το γεγονος οτι ακουγεστε ομοφοβικος. Το αντρα δεν τον κανει το ντυσιμο αλλα η σωστη συμπεριφορα. Ακομα κι αν κραταει λαθος τσαντα.

madame De Kourelle είπε...

Προς Ανώνυμο: Εξαιρώντας το χώρο του υποσυνείδητου και -πολλω δε μάλλον του ασυνείδητου,του οποίου η εξερεύνηση είναι, όπως θα γνωρίζετε, εξαιρετικά δύσκολη και όπου εκεί ενδέχεται να είμαστε και εν δυνάμει serial killer- , σας διαβεβαιώ ότι ούτε ο chic in greek ούτε η υπογράφουσα το παρόν σχόλιον, διακατέχονται -εν γνώσει τους τουλάχιστον, όπως προείπα- από ομοφοβικά συναισθήματα. Η ανάρτηση δεν "ακούγεται" ομοφοβική, όπως παρατηρείτε. Αναγνωρίζω όμως ότι ίσως "φαίνεται" τέτοια λόγω κάποιων φωτό, όπου η θηλυπρέπεια των κρατούντων τσάντα κυρίων είναι εμφανής και το οπτικό αποτέλεσμα λίγο προκλητικό κι ενδεχομένως να αφαιρεί πολιτική ορθότητα από το κείμενο. Παρά ταύτα, εισηγείσθε δηλ. να αγνοήσουμε τις τάσεις στυλ στους γκέι οι οποίες συχνά γίνονται και main stream (πχ metrosexual, αποτρίχωση κλπ); Εικόνες ανάλογες είναι πλέον καθημερινές στη ζωή μας κι ακριβώς λόγω της υπερβολής τους, προκαλούν αντανακλαστικά διαφόρων ειδών. That's life. Μάλιστα, κι αν αυτό σας λέει κάτι, παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την ταινία Brokeback Mountain, δε υπογράφουσα συνελήφθη κλαίουσα πλείστες όσες φορές κατά τη διάρκεια της ταινίας.