“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

27 Μαρ 2010

Το παρεξηγημένο μαύρο

Το μαύρο είναι chic. Το μαύρο είναι σέξι. Το μαύρο κολακεύει τη σιλουέτα. Όλ’ αυτά είν’αλήθεια, όπως αλήθεια είναι ότι η κατάχρηση του μαύρου χρώματος στα ρούχα μας, το έχει καταντήσει το κακόμοιρο κάτι σαν … γκρι. Ναι, το μαύρο είναι ένα πολύ πλεονεκτικό ουδέτερο χρώμα καθώς συνδυάζεται με αρκετά χρώματα, σίγουρα όμως ΟΧΙ με όλα, όπως διατείνονται πολλοί.

Το μαύρο συνδυάζεται έξοχα με μαύρο. Τα λευκά, τα γκρι, τα ζεστά ή σκούρα καφέ, κόκκινα και μπλε (ξεχάστε τις προκαταλήψεις για το μπλε και το μαύρο, έχουν ξεπεραστεί χρόνια τώρα) συνοδεύουν επιτυχημένα το μαύρο.


Κόκκινο με μαύρο. Ασφαλής επιλογή κι ειδικά με αυτήν τη 'γεωγραφία': Κόκκινο πάνω, μαύρο κάτω. Μαύρο και καφέ για παντελόνι-μπότες, επίσης safe.

Classic


O συνδυασμός μαύρου - γκρι μας δίνει ιδιαίτερα εκλεπτυσμένους συνδυασμούς.
Μπλε πανωφόρι με μαύρο φόρεμα. Chic!


Τα απαλά ροζ ή γαλάζια (αυτά που συνήθως συναντάμε στα μωρουδιακά, δηλαδή) και τα αχνά κίτρινα ( όπως αυτά στα νεογέννητα κοτοπουλάκια) ΔΕΝ θα πρέπει να συνδυάζονται με το μαύρο. (Δε θα βγαίνατε έξω φορώντας, για παράδειγμα, μαύρο παντελόνι και από πάνω την πιζάμα σας, έτσι δεν είναι;)
Επίσης, ξεθωριασμένα χρώματα όπως το πράσινο που έχει αρκετό γκρι μέσα (σταχτοπράσινο – sage green), το απαλό μωβ ή ξεπλυμένα καφέ αντενδείκνυνται για το συνδυασμό τους με μαύρο.
Και μία έκπληξη: Αντίθετα με αυτό που συχνά νομίζουμε, ζωηρά χρώματα, όπως το φούξια, το μωβ ή το τιρκουάζ δείχνουν μουντά κατά το συνδυασμό τους με το μαύρο. Τα χρώματα αυτά αναδεικνύονται δίπλα σε λευκό και σε αποχρώσεις του καφέ και του γκρι.

Ο κανόνας συνιστά τη χρήση του μαύρου για το κάτω μέρος του σώματος (φούστα ή παντελόνι) και για τα εξωτερικά στρώματα της ενδυμασίας (πανωφόρι). Πρόκειται για μία ασφαλή επιλογή, που κολακεύει την πλειονότητα των σωμάτων. Φυσικά υπάρχουν άκρως επιτυχημένες εξαιρέσεις.
Η μονοχρωματική αμφίεση ‘κόβει’ κιλά και μακραίνει τη σιλουέτα. Επειδή όμως δε θέλετε να σας περνάνε για βαρυπενθούσα, προτιμήστε το μαύρο παντελόνι σας να το φορέσετε με μαύρο μπουφάν (σακάκι-ζακέτα) και με διαφορετικού χρώματος μπλούζα. Η οπτική επιμήκυνση της σιλουέτας εξυπηρετείται μια χαρά από τα δύο μαύρα κομμάτια (πάνω-κάτω) και δεν κινδυνεύετε να σας πλησιάσουν με συμπόνια και κατανόηση.

Συλλυπητήρια!

Για μoνοχρωματική αμφίεση, αποφύγετε το μαύρο.

Τα παραπάνω συνιστούν main stream κανόνες, για ασφαλή και κολακευτική χρήση του μαύρου χρώματος στα ρούχα μας. Η υπέρβαση των κανόνων, φυσικά, είναι η ψυχή της μόδας και γι’αυτό κανείς δεν αποκλείει ότι απροσδόκητοι συνδυασμοί μπορεί να εξελιχθούν σε μεγάλο σουξέ.
Συμπερασματικά, μην αντιμετωπίζετε το μαύρο ως την ‘εύκολη λύση’, χειρισθείτε το επιλεκτικά και αυτό θα σας αποζημιώσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: