“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

2 Μαρ 2010

Φθηνό-άβολο-υπερβολικά μοδάτο: Tα DON'TS του ανδρικού υποδήματος.

Οποιoσδήποτε έχει δει έστω και μια φορά το 'Sex and the City' είναι εύκολο να καταλάβει την αδυναμία που έχουν οι γυναίκες στα παπούτσια. Αυτό όμως που δεν μπορεί να καταλάβει είναι ότι η αδυναμία τους δεν περιορίζεται μόνο στα γυναικεία παπούτσια αλλά επεκτείνεται και στα αντρικά. Απλά παρατηρήστε πόσο συχνά οι γυναίκες κοιτάζουνε τα πόδια μας (προφανώς δεν το κάνουν για να υπολογίσουν τι νούμερο παπούτσι φοράμε) και θα διαπιστώσετε την υψηλή θέση που κατέχουν τα υποδήματα στο αξιακό τους σύστημα.

Σαν να ακούω ήδη τις αντιδράσεις μερίδας αντρών: «ναι αλλά τα αθλητικά είναι πιο άνετα» ή «τα παπούτσια θα δει κάποιος επάνω μου ή την προσωπικότητά μου;» κλπ κλπ.
















Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Τα αθλητικά τα φοράμε στα σπορ, άντε σε καμιά εκδρομή ή στο skateboard.

Τα αντρικά (σε αντιδιαστολή με τα παιδικά) παπούτσια, σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις γιατί:
- Ένα ζευγάρι καλοφτιαγμένα παπούτσια μπορεί να είναι εξαιρετικά άνετο.
- Στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα γι’ αυτόν που τα φοράει.
- Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του αντρικού ντυσίματος τα παπούτσια επηρεάζουν το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, αλλά και πως εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας.


Τρία πράγματα θα πρέπει να αποφεύγονται στην επιλογή παπουτσιών:
Πρώτον: Τα φτηνά παπούτσια. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε καλό παπούτσι σε τιμή μικρότερη των 300€. Βέβαια αν συντηρηθεί σωστά (σε επόμενο post θα αναφερθούμε στη σωστή συντήρηση των παπουτσιών) θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα και για γενιές ολόκληρες. Συνεπώς ένα παπούτσι των 300€ που θα χρησιμοποιούμε για 10 χρόνια μας κοστίζει 30€ το χρόνο, σαφώς φτηνότερο από ένα ζευγάρι που θα αγοράσουμε 100€ και θα πετάξουμε στο τέλος της σεζόν.
Δεύτερον: Δεν θα πρέπει να είναι άβολα. Όσο ακριβά και εντυπωσιακά και να είναι, θα είναι εντελώς άχρηστα αν δεν εφαρμόζουν σωστά (γι’ αυτό προσοχή στις online αγορές).

Τρίτον: Να μην είναι υπερβολικά trendy. Τα αντρικά παπούτσια σε αντίθεση με τα γυναικεία επηρεάζονται ελάχιστα από τη μόδα. Κυριαρχεί το κλασικό και γι αυτό η πρωτοκαθεδρία ανήκει στις αγγλικές φίρμες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη απόδοση της επένδυσής μας αφού ξέρουμε ότι θα μπορούμε να φορέσουμε για πολλά πολλά χρόνια (στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τα παπούτσια του Καρόλου της Αγγλίας, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 χρόνων. Παρόλα αυτά συνεχίζει να τα φοράει και προφανώς όχι γιατί δεν μπορεί να πάρει άλλα).

3 σχόλια:

panos srpk είπε...

Διαφωνω. Ισως φταιει το οτι ειμαι νεος ακομα αλλα ενα ζευγαρι sneakers δινει την αισθηση διαφορετικοτητας στο κομψο look. Π.χ. ενα ζευγαρι ολολευκα all star by john varvatos παει τελεια με ενα μαυρο κουστουμι με ασπρο πουκαμισο και λεπτη μαυρη γραβατα... Βεβαια εξαρταται και απ το ποιος εισαι και ποσο σου παει

chic in greek είπε...

Κακά τα ψέματα, το κλασικό στυλ ταιριάζει καλύτερα σε ηλικίες άνω των 30. Αλλά ακόμα και τότε, μια θέση για τα all star θα υπάρχει πάντα.

madame De Kourelle είπε...

;) Aμ πως!