“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

6 Μαρ 2010

Η υποκειμενικότητα της ομορφιάς

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται έστω και ελάχιστα για το στυλ και την μόδα φαντάζομαι ότι γνωρίζει τον Sartorialist. Αν όχι, μη χάνετε χρόνο, πηγαίνεται στο blog του και δείτε όλα τα αρχεία των φωτογραφιών από τον Σεπτέμβριο του 2005 που πρωτοξεκίνησε.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Scott Schuman, του κατά κόσμον Sartorialist. Στις 500 σελίδες του εμφανίζονται μερικοί από τους πιο elegant ανθρώπους που μπορεί να συναντήσει κάποιος στους δρόμους της Νέας Υόρκης, του Παρισιού, του Λονδίνου κ.α.

Με τόσες φωτογραφίες η επιλογή για το ποια θα μπει στο εξώφυλλο ήταν δύσκολη υπόθεση. Τελικά ο Sartorialist αποφάσισε την φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω.
Βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τον λόγο για τον οποίο επέλεξε την εν λόγω φωτογραφία και αποφάσισα να τον μοιραστώ με όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο.


«Αυτή είναι η Τζούλι. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου θέματα φωτογράφισης για το μπλογκ. Συχνά όταν αναρτώ μια φωτογραφία της, δέχεται σχόλια όπως «Ω, είναι τόοοοσο τέλεια, τόσο σικ, είναι μία σύγχρονη Όντρεϊ Χεμπορν». Λοιπόν, είναι πολύ σικ αλλά απέχει πολύ από το να είναι τέλεια, σωματικά τουλάχιστον. Το ένα πόδι της Τζούλι είναι ελαφρώς κοντύτερο από το άλλο, έχει πολύ λεπτά μπράτσα και κουτσαίνει ελαφρά. Παρόλ’αυτά, δεν επέτρεψε ποτέ στις σωματικές της αδυναμίες να επηρεάσουν ή να υποβαθμίσουν την παρουσία της. Αυτή η νεαρή γυναίκα διαθέτει αυτοπεποίθηση. Στον κόσμο μιας μόδας που χαιρετίζει ένα συγκεκριμένο είδος ομορφιάς, τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τους ανθρώπους που δεν αφήνουν την εκτός του κόσμου της μόδας εμφάνισή τους να σταθεί εμπόδιο στην έκφραση της ομορφιάς που εκείνοι γνωρίζουν ότι διαθέτουν. Θεωρώ αυτό το είδος εσωτερικής δύναμης το πιο σαγηνευτικό απ’όλα και αυτός είναι ο κύριος λόγος που η Τζούλι βρίσκεται στο εξώφυλλο αυτού του βιβλίου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: