“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

1 Μαρ 2010

Γαμπριάτικο κοστούμι: Όταν η τυρόπιτα καίει, ζητάς χαρτοπετσέτα. Δεν την πιάνεις με το...μανίκι!

Το ότι το Internet εκτός από ένας θησαυρός γνώσης είναι και ένας οχετός παραπληροφόρησης δε νομίζω ότι χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι του κατεβάζει η γκλάβα του και εναπόκειται στους αναγνώστες να αξιολογήσουν σωστά τις πληροφορίες που λαμβάνουν και να κρατήσουν τις πλέον αξιόπιστες.
Στο πλαίσιο λοιπόν μιας αναζήτησης στο Google εμφανίστηκε (στις πρώτες θέσεις παρακαλώ!!!) ένας … «suit guide» από κάποιο site που ονομάζεται i-do.gr που καθοδηγεί τους μέλλοντες γαμπρούς να επιλέξουν το γαμπριάτικο κουστούμι. Είναι εντυπωσιακό το ότι οι περισσότερες συμβουλές που δίνει είναι λάθος:
Συγκεκριμένα:

i-do.gr: Για άνδρες μετρίου αναστήματος, χωρίς περιττά κιλά η φετινή μόδα προστάζει 3κουμπο μεσάτο σακάκι με παντελόνι χωρίς πιέτες.
Chic-in-greek: To τρίκουμπο σακάκι είναι το πλέον κλασικό και φοριέται συνεχώς τα τελευταία 50 χρόνια. Θεωρείται κατά τι πιο επίσημο από το δίκουμπο (μόνο στις περιπτώσεις που κουμπώνονται και τα δύο επάνω κουμπιά. Επιμηκύνει τη γραμμή του κορμού γεγονός που δεν ευνοεί τους ψηλούς και αδύνατους άντρες. Οι περισσότεροι σχεδιαστές προωθούν τα δίκουμπα σακάκια (ή τα τρίκουμπα που είναι ραμμένα έτσι ώστε να κουμπώνουν σαν δίκουμπα) τα οποία επιτρέπουν να φαίνονται περισσότερο το πουκάμισο και η γραβάτα.

Γαμπριάτικη πρόταση του CALVIN KLEIN

i-do.gr: Για ψηλούς και αδύνατους άνδρες, φέτος επιλέξτε μακρύ μεσάτο 5κουμπο σακάκι που θα συνδυαστεί με παντελόνι χωρίς πιέτες.
Chic-in-greek: Οποιοδήποτε σακάκι με πάνω από τρία κουμπιά δεν φοριέται στον δυτικό κόσμο. Ίσως στην Κίνα και στην Ινδία με γιακάδες τύπου ‘Μάο’ αλλά ποτέ στην Ευρώπη …. Άκου 5κουμπο!!!!!!




















i-do.gr: Όσο για τα υφάσματα, οι ειδικοί προτείνουν cool wool με λίγο Viscose, ύφανση που βοηθά το κοστούμι να διατηρηθεί ατσαλάκωτο.
Chic-in-greek: Κάποιοι άλλοι ‘ειδικοί’ προτείνουν licra ή ακόμα και στολή δύτη που δεν τσαλακώνει καθόλου. Ας σοβαρευτούμε!
i-do.gr:Για να προσδιορίσετε το ιδανικό μήκος του σακακιού αφήστε τα χέρια σας ελεύθερα στο πλάι. Τα δάχτυλα θα πρέπει να αγγίζουν το τελείωμά του. Όσο για το μήκος του μανικιού αυτό δεν θα πρέπει να ξεπερνά το μέσο της παλάμης.
Chic-in-Greek: λάθος λάθος λάθος! Δείτε εδώ για τα σωστά μεγέθη. Χρησιμοποιείστε και τη λογική σας. Γιατί το μήκος του μανικιού να φτάνει μέχρι το μέσο της παλάμης; Ποια η χρησιμότητα; Αν κρυώνεις φοράς γάντια. Το σακάκι δεν είναι για να σου ζεσταίνει τις παλάμες σου. Αν η τυρόπιτα καίει, ζητάς χαρτοπετσέτα. Δεν την πιάνεις με το μανίκι του σακακιού.

i-do.gr: Το πουκάμισο πρέπει να είναι άνετο τόσο στον κορμό όσο και γύρω από το λαιμό. Βάλτε τα δυο δάχτυλά σας στη λαιμόκοψη όταν το πουκάμισο είναι κουμπωμένο. Αν υπάρχει αρκετό κενό τότε το μέγεθος είναι το ιδανικό.
chic-in-greek: Αν χωράει το ένα δάχτυλο στην λεμόκοψη είναι εντάξει. Αν χωράνε δύο, είναι μεγάλο.

i-do.gr: Το τέλειο μήκος παντελονιού θεωρείται αυτό που επιτρέπει να κάνει μια ελαφριά τσάκιση στο μπροστινό μέρος καθώς πέφτει επάνω στο παπούτσι ενώ στο πίσω μέρος πρέπει να φτάνει λίγο πάνω από το τελείωμα του τακουνιού.
chic-in-greek: Σωστό στη θεωρία. Τώρα τι γίνεται στην πράξη … έχουμε αναφερθεί πολλάκις.

i-do.gr:Καλό είναι να αποφύγετε το ρεβέρ στο τελείωμα του παντελονιού αφού δεν προτιμάται για το γαμπριάτικο κοστούμι και παράλληλα είναι εκτός μόδας.
chic-in-greek: Στην Ιταλία και κυρίως στο Μιλάνο δύσκολα θα δεις πλέον αντρικό παντελόνι χωρίς ρεβέρ. Η τάση επεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σύντομα θα φτάσει και στην Ελλάδα.

O Michael Bastian χρησιμοποιεί σε όλα τα παντελόνια του το ρεβέρ
λπίζω να μην έχουν επηρεαστεί πολλοί γαμπροί στην επιλογή τους από τις συμβουλές του εν λόγω site, αν και κρίνοντας από αυτά που βλέπω στους περισσότερους γάμους … τα πράγματα είναι πολύ χάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: