“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

19 Φεβ 2010

Μπατζάκια που σέρνονται; Μόνο αν ζείτε στα αμερικανικά γκέτο!

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα διαπιστώσετε ότι ένα αφύσικα μεγάλο ποσοστό των αντρών φοράει τα παντελόνια του πολύ μακριά. Δύσκολο να εικάσω τον λόγο μιας και ούτε κολακεύει όποιον τα φοράει, αφού τον κάνει να δείχνει κοντύτερος, αλλά ούτε και υπάρχει (ποτέ δεν υπήρξε) τέτοια τάση στη μόδα, τουλάχιστον όσον αφορά τους ενήλικες.

Το γεγονός επιβεβαιώνεται από την παραπάνω φωτογραφία στην οποία παρατηρούμε (πατήσετε επάνω για μεγέθυνση) ότι, εξαιρουμένου του Δήμαρχου που το μάκρος του παντελονιού του οριακά θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι κινείται σε ασφαλή όρια, οι υπόλοιποι έχουν τα παντελόνια τους από πολύ έως πάρα πολύ μακριά. Ειδικότερα οι τρεις πρώτοι (βλέπε κάτω φωτογραφία)!

Βεβαια προβλήματα με το μήκος του παντελονιού δεν αντιμετωπίζονται μόνο στην Ελλάδα, όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία του David Beckham

Ο πλέον διαδεδομένος κανόνας για το μήκος του παντελονιού είναι αυτός που θέλει να κάνει ένα ελαφρύ σπάσιμο από μπροστά, πάνω από το παπούτσι, ενώ στο πίσω μέρος να φτάνει μέχρι τη μέση του τακουνιού.






















Υπάρχει βέβαια και η ιταλική σχολή και ειδικότερα η σχολή του Μιλάνου, που θέλει τα πατζάκια του παντελονιού στενά και κοντά ώστε να φαίνεται η κάλτσα.
Προσωπικά προτιμώ την μέση οδό που εφαρμόζει ο Luciano Barbera στα ρούχα του, ο οποίος δεν θέλει να φαίνεται μεν η κάλτσα αλλά ούτε να κρύβεται και το παπούτσι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πω μου τη σπάει τρελά όταν κάθεται ο άλλος σταυροπόδι να σηκώνεται το μπατζάκι μέχρι το κούτελο. ίου, χάλια χάλια. μπερν!

chic in greek είπε...

...χμ...εμένα πάλι με ενοχλεί το μπατζάκι που λειτουργεί ως...οδοκαθαριστής...(ίου ίου..χάλι!)

sushivskebab είπε...

Aν ο ποιών το σταυροπόδι διαθέτει ωραία γάμπα (και καλόγουστη κάλτσα), δεν έχω θέμα... :P