“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

9 Μαΐ 2010

Πιο Chanel απ'τις ... Chanel!


Αν ο Lagerfeld αντίκρυζε αυτήν την ... χειροποίητη Chanel θα έσκαγε από τη ζήλεια του. Η τόσο εμπνευσμένα τροποποιημένη χαρτοσακούλα 'μυρίζει' Chanel πολύ περισσότερο κι από κάποιες από τις κανονικές τσάντες της φίρμας. Κι αυτό γιατί ενσωματώνοντας τρία βασικά χαρακτηριστικά, όπως το λογότυπο, την καπιτονέ μορφή και την αλυσίδα, καταφέρνει να αναδείξει την δύναμή τους ως σύμβολα. Τα σύμβολα (βλ.λογότυπα) αποδεικνύονται πιο ισχυρά από τα συμβολιζόμενα. Δηλώνουν Chanel με την πρώτη ματιά και θα πρέπει να κοιτάξεις δεύτερη φορά για να συλλάβεις το ασύλληπτο αυτής της πρόχειρης μα και τόσο εμπνευσμένης δημιουργίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to kserei o tommy ton oti evales ti photo apo to blog tou?
http://jakandjil.com/blog/?p=4190

chic in greek είπε...

Για να πω την αλήθεια δεν ήξερα το site που αναφέρεις οπότε ευχαριστώ για την υπόδειξη, καθόσον δείχνει ενδιαφέρον. Είδα επίσης ότι υπάρχει copyright στις φωτογραφίες και απαιτείται η άδεια του Tommy Ton για χρησιμοποίησή τους. Όλα καλά μέχρι έδω, όμως η συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο blog που αναφέρεις την 1/05/2010 ενώ εγώ την είχα δει αρκετό καιρό πριν, τότε ακόμα που το chic-in-greek δεν υπήρχε. Αρχικά τον Αύγουστο του 2009 στο http://hollywoodoverdose.tumblr.com/page/101 (χωρίς καμία δέσμευση copyright) και μετά στο http://www.fashionistazlife.com/category/chanel (δημοσίευση 16 Ιουλίου 2009).
Η φωτογραφία στο blog του Tommy Ton βέβαια έχει μια μικρή διαφορά.Της έχει γίνει επεξεργασία με photoshop για να μην φαίνεται αυτός με το άσπρο παντελόνι που περνάει από πίσω. Το πρόσεξα τώρα που το ανέφερες.
Πιστεύοντας ότι είναι η ίδια με την παλιά την χρησιμοποίησα γιατί είχε καλύτερη ανάλυση.
Σε κάθε περίθπτωση όμως πρέπει να σεβαστούμε την επιθυμιά για copyright (αλήθεια η επεξεργασία μιας φωτογραφίας με photoshop δημιουργεί δικαιώματα copyright;) και γιαυτό τοποθέτησα στο post την αρχική φωτογραφία, αφού αυτό που σχολιάζουμε είναι η χαρτοσακούλα και όχι το background και η τεχνική αρτιότητα της φωτογραφίας.
Τώρα το αν η αρχική φωτογραφία είναι του ανθρώπου που αναφέρεις ή όχι ... είναι άλλη υπόθεση.

FFR είπε...

Λατρεύουμε Chanel και σακούλες σκουπιδιών να βγάλει.......

xxxx

www.fashionfirstrow.com

Froso M. είπε...

O typos eixe megalh empneysh!