“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

11 Φεβ 2010

Αλεξάντερ Μακ Κουίν, το τέλος ενός μεγάλου ταλέντου.

Ο Αλεξάντερ Μακ Κουίν με τη φίλη του Ιζαμπέλα Μπλόου, το 2003.

Ενας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές της εποχής μας, ο Αλεξάντερ Μακ Κουίν, βρέθηκε νεκρός σήμερα στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο, λίγες μόλις ημέρες μετά από το θάνατο της μητέρας του.
Ο σαραντάχρονος Βρετανός από το Ιστ Εντ του Λονδίνου, μαθήτευσε στη φημισμένη οδό Σάβιλ Ρόου, στη φίρμα Αντερσον & Σέπαρντ, στην πελατεία της οποίας ανήκαν,μεταξύ άλλων, ο πρίγκηπας Κάρολος και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Είχε λάβει πολλές διακρίσεις για τη δουλειά του ενώ σταθμός στην καριέρα του ήταν η ανάληψη το 1996 της θέσης του αρχισχεδιαστή του οίκου Givenchy, όπου διαδέχτηκε τον Τζον Γκαλιάνο. Το 2000 ο οίκος Gucci εξαγόρασε το 51% της εταιρίας του και εκείνος ανήλθε στη θέση του creative director της ιταλικής φίρμας.
Σημαντική επιρροή στη ζωή του άσκησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του περιοδικού 'Τάτλερ', Ιζαμπέλα Μπλόου, η οποία και ανέδειξε την δουλειά του. Η αυτοκτονία της φίλης του, η οποία έπασχε από καρκίνο, προ τριετίας, συγκλόνισε τον Μακ Κουίν...
Η θεατρικότητα και ο συνδυασμός επιθετικότητας και λυρισμού στα σχέδια του χάρισαν στον Μακ Κούιν, από την αρχή της καριέρας του σχεδόν, τον τίτλο του 'τρομερού παιδιού της μόδας.
Λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: