“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

10 Φεβ 2010

Σακάκι: Το σωστό μήκος

Το βασικό κριτήριο που καθορίζει το μήκος του σακακιού είναι ότι θα πρέπει να είναι αρκετά μακρύ ώστε να καλύπτει την καμπυλότητα των οπισθίων και παράλληλα να μην περιορίζει το μάκρος της γραμμής των ποδιών (στην παρακάτω εικόνα το μακρύ σακάκι έχει σαν αποτέλεσμα να 'χάνεται' η γραμμη των ποδιών.

Ενώ το ιδανικό μήκος του σακακιού μπορεί να αυξομειώνεται έως 1,5 εκατοστό , χωρίς να επιρεάζεται η διαχρονικότητά του, οποιαδήποτε άλλη διαφοροποίηση θα ήταν επιζήμια, πρώτα απ’ όλα για τις πλαϊνές τσέπες οι οποίες θα βγουν εκτός ισορροπίας σε σχέση με το σύνολο.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να προσδιορίζουμε το σωστό μήκος του σακακιού. Στην πρώτη, που μπορούμε να εφαρμόσουμε με ευκολία όταν ψωνίζουμε, χρησιμοποιήουμε το χέρι μας ως οδηγό. Το φέρνουμε στο πλευρό και θα πρέπει η κάτω άκρη του σακακιού να ευθυγραμμίζεται με τον αντίχειρά μας ( βλέπε κάτω αριστερά).

Η άλλη μέθοδος θέλει να μετράμε την απόσταση από το πίσω μέρος του γιακά του σακακιού μέχρι το έδαφος και να διαιρούμε την απόσταση δια του δύο.
... απλό ε;!

Δεν υπάρχουν σχόλια: