“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

10 Φεβ 2010

Σακάκι: Φορέστε το χωρίς την ... κρεμάστρα

Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις που υπάρχει μη φυσιολογική κλίση στους ώμους κάποιου, ή είναι πολύ κοντός και θέλει να σηκώσει τη γραμμή των ώμων του σακακιού ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση επιπλέον ύψους, τότε οι καταφανώς ενισχυμένοι ώμοι στο σακάκι θα πρέπει να αποφεύγονται. Δείχνουν ψεύτικοι και φτηνοί.



Για παράδειγμα το σακάκι του Πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο είναι σαν να έχει φορεθεί μαζί με την κρεμάστρα!


Η εφαρμογή θα πρέπει να είναι τέτοια που να μην προεξέχουν οι ώμοι του σακακιού (όπως στο παρακάτω σχήμα) αλλά ούτε και να στενεύουν, εμποδίζοντας την κίνηση. Ένας απλός πρακτικός τρόπος να δούμε αν το σακάκι είναι μεγάλο στους ώμους, είναι να ακουμπήσουμε με το πλευρό στον τόιχο. Αν ακουμπάει πρώτα ο ώμος του σακακιού και μετά το χέρι μας τότε δεν είναι το σωστό νούμερο.


Έχετε υπόψη σας ότι είναι το σημείο εκείνο που επιδέχεται τις λιγότερες παρεμβάσεις από τον ράφτη. Συνήθως, η μη καλή εφαρμογή στους ώμους σημαίνει ότι το νούμερο του σακακιού δεν είναι το σωστό (συμβαίνει τις περισσότερες φορές που εντοπίζουμε μια σούπερ ευκαιρία και σκεφτόμαστε ας το πάρουμε, αφού είναι με 80% έκπτωση και ας το διορθώσουμε μετά στον ράφτη. Αμ δε …!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: