“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

16 Φεβ 2010

Γιώργο, μπορείς και καλύτερα!

Αναμφίβολα ο Πρωθυπουργός μιας χώρας πρέπει να προσέχει την εικόνα του (το ίδιο βέβαια ισχύει και για όλη την Κυβέρνηση). Είναι υποχρεωμένος να αποπνέει κύρος τόσο στο εσωτερικό όσο κυρίως στο εξωτερικό και ο πλέον άμεσος τρόπος να το κάνει είναι με την εμφάνισή του.
Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να το πετύχει με ελάχιστη προσπάθεια αφού είναι γυμνασμένος και έχει αθλητικό παράστημα. Εντούτοις μια σειρά στιλιστικών λαθών ή καλύτερα παραλείψεων των βασικών κανόνων του αντρικού ντυσίματος υποβαθμίζουν την εικόνα του πρωθυπουργού και μειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Κοιτώντας προσεκτικότερα την παρακάτω φωτογραφία από την επίσκεψή του στην Ινδία (πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση) παρατηρούμε:
Τα παπούτσια του είναι τελείως αταίριαστα. Φαίνονται φτηνιάρικα (όχι φτηνά), δήθεν τρέντυ (όχι κλασικά) με … τετράγωνες μύτες!
Το παντελόνι του είναι σαφέστατα πολύ μακρύ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνει όλα αυτά τα σπασίματα πάνω από το παπούτσι.
Και πάμε στο σακάκι. Πίσω από τον γιακά του πουκαμίσου βλέπετε το κενό που δημιουργείται. Είναι ένδειξη κακής εφαρμογή που οφείλεται στο ότι είναι φαρδύτερο από ότι χρειάζεται. Αυτό επιβεβαιώνεται και στους ώμους, οι οποίοι προεξέχουν από το χέρι (βλέπε παρακάτω σχετικό post).
Και ο Πρέσβης μας στην Ινδία όμως θα μπορούσε να έχει επιλέξει ένα καλύτερο κουστούμι για να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό. Το σακάκι του θα μπορούσε να είναι λίγο μακρύτερο (βλέπε επίσης παρακάτω post για προτεινόμενο μέγεθος) ενώ τα τρία κουμπιά στο μανίκι δεν είναι και πολύ της μόδας την τελευταία 10ετία. Τελικά μπορεί τα sur mesure κουστούμια να είναι πάμφθηνα στην Ινδία αλλά η ποιότητά τους δε φαίνεται να μπορεί να συναγωνιστεί τα ευρωπαϊκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: