“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

28 Αυγ 2011

Αντρική γκαρνταπόμπα: Πρώτα βήματα

Πως θα μπορούσε κάποιος, ο οποίος ντύνεται κυρίως με τζίν να εμπλουτίσει την γκαρνταρόμπα του, με οικονομικό φυσικά τρόπο;

Κακά τα ψέματα: Η δημιουργία μιας αντρικής γκαρνταρόμπας είναι συνεχής και δυναμική προσπάθεια, που διαρκεί όλη την ενήλικη ζωή του αντρός. Στο παρόν post  θα περιοριστούμε αναγκαστικά στα πρώτα βασικά βήματα για μια καλή γκαρνταρόμπα: 

Δύο είναι οι δύο βασικές αρχές που πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας, πρώτον, η σωστή εφαρμογή, δηλαδή τα ρούχα που αγοράζουμε να είναι στα μέτρα μας αλλιώς και το ακριβότερο κοστούμι θα δείχνει σαν σακί (βλέπε προηγούμενα post 1, 2, 3), και, δεύτερον, να μην συσσωρεύουμε πολλά και φτηνά κομμάτια. Είναι προτιμότερο να επενδύουμε σε λίγα και καλά διαχρονικά  ρούχα, αρχή που έχει ιδιαίτερη εφαρμογή στα παπούτσια, που όσο πιο πολύ τα φοράμε, τόσο καλύτερα γίνονται (βλέπε σχετικό post).

Αγοράστε ένα καλό καφέ σκούρο ζευγάρι παπουτσιών  brogues. Μπορούν να φορεθούν σχεδόν σε κάθε περίσταση, με κοστούμι, chinos, τζιν κλπ και θα σας γλυτώσουν από πολλά χρήματα καθώς δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας. Επίσης με ένα ζευγάρι καλά μαύρα dress shoes, κατάλληλα για επαγγελματικές συναντήσεις και συνεντεύξεις για δουλειά, ένα ζευγάρι desert boots, car shoes για το καλοκαίρι (πάντα χωρίς κάλτσα αλλά με sous -bas) και ένα ζευγάρι πάνινα All Stars, είστε εξοπλισμένος για να αντεπεξέλθετε σε κάθε περίπτωση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ μα ποτέ με τετράγωνη μύτη.
καφέ brogues της Church's
μαύρα allen edmonds

 Alden desert boots

Αν δεν χρησιμοποιείτε κοστούμι στην δουλεία σας θα σας χρειαστεί τουλάχιστον ένα για κάθε περίπτωση. Επιλέξτε το σε γκρι ή μπλε σκούρο. Αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιείτε περισσότερο σε νυχτερινές εξόδους ή επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις προτιμήστε το μπλε (όχι μαύρο).

Μεταξύ του μπουφάν και του κοστουμιού υπάρχει το σπορ σακάκι. Λύση passe-partout για κάθε στιγμή. Επενδύστε αρχικά σε ένα καλό μπλε μπλέιζερ  (χωρίς έντονα κουμπιά), το οποίο μπορείτε να φοράτε με τζίν, chinos, γκρι φανέλα, με λευκό, μπεζ, καφέ, γαλάζιο, λαδί ακόμα και κόκκινο ή ακόμα και ροζ.  Πρόκειται για τον … ελβετικό σουγιά του αντρικού ντυσίματος. Συνεχίστε εντρυφώντας στο τουΐντ. Ένα σπορ σακάκι σε γκρι ή λαδί τουΐντ θα βελτιώσει κατά πολύ τις επιλογές και την εμφάνισή σας.



Χρησιμοποιείστε τα αξεσουάρ. Κασκόλ, χρωματιστές κάλτσες, pochette κλπ. Μην φοβάστε το χρώμα. Αν δεν νοιώθετε ακόμα σίγουροι για τις επιλογές σας, μελετήστε. Διαβάστε βιβλία για το στυλ αλλά κυρίως ψάξτε στο internet. Υπάρχει πολύ υλικό. Εντοπίστε style icons που σας εμπνέουν και δείτε πως ντύνονται. Μην τους αντιγράφετε όμως. Σκοπός είναι να δείξετε, μέσω του ντυσίματος τη δική σας προσωπικότητα και όχι κάποιας διασημότητας. Αν νοιώθετε ότι θέλετε να ‘λάμψετε’ λίγο παραπάνω, χρησιμοποιώντας χρώματα και αναμειγνύοντας patterns, κάντε το και μην φοβάστε ότι θα ξεχωρίζετε. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός. Τα ρούχα είναι μια έκφραση του ποιοι είμαστε και δεν υπάρχει λόγος να είμαστε όλοι τυποποιημένοι.



Αποκτήστε μερικές knit ties. Είναι αρκετά σπορ και φοριούνται τόσο με τζιν και σπορ σακκάκι όσο και με κοστούμι.


Συμπερασματικά:

Μελετήστε, τολμήστε και Καλή Επιτυχία!

1 σχόλιο:

ο παρατηρητης είπε...

λατρευω τους αντρες που τους παει το κουστουμι αλλα οχι αυτο το στημενο αλλα το πιο αναλαφρο. δυσκολα παει σε πολλους το σαλι αλλα σε μερικους ειναι τελειο σε περιμενω σπιτακι μ για να ακουσω γνωμη σ φιλιαααααααα