“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

9 Αυγ 2011

Περί συνδυασμών

Ένας φίλος ρωτάει: "Θα ήμουν υπόχρεος αν με πληροφορούσατε για καταστήματα στην Αθήνα (ή και στα νότια προάστια), όπου θα μπορούσα να βρω ποικιλία σε pochette. Επίσης, αν δεν σας βάζω σε κόπο, μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε τι γραβάτα και pochette να ταιριάξω με ριγέ πουκάμισο - άσπρο με κόκκινη ρίγα - το οποίο θα φορέσω με blazer σκούρο μπλε και λευκό πανταλόνι;"

Ξεκίνωντας από το δεύτερο ερώτημα θα πρότεινα μονόχρωμη σκούρα γραβάτα (κατά προτίμηση μπλε ) και pochette σε σκουρότερη απόχρωση του κόκκινου του πουκαμίσου και με πουα. Με τον τρόπο επιτυγχάνεται χρωματική αρμονία αλλά και αντίθεση με το pattern του πουκαμίσου.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε τον chic in greek με αντίστοιχο συνδυασμό με τη διαφορά ότι αντί μπλε φοράει γκρι κοστούμι.

Πέρα από τη μονόχρωμη γραβάτα μπορείτε να επιλέξετε ριγέ ή καρώ, σε μπλέ ή κόκκινο ή μπλε και κόκκινο. Το βασικό χρώμα της pochette μπορεί να "παίζει" στη χρωματική γκάμα των κυρίαρχων χρωμάτων της γραβάτας.
Μια παραλλαγή της πρότασης αυτής, ίσως λίγο προχωρημένη για τα ελληνικά -συντηρητικά-δεδομένα είναι η εξής, την οποία αλίευσα στο διαδίκτυο:

Αναφορικά με το που θα μπορούσατε να βρείτε ποικιλία pochette θα σας πρότεινα το Brooks Brothers (Σταδίου) καθώς επίσης κι ένα μικρότερο κατάστημα, χαμηλότερου budget, που βρίσκεται επί της οδού Αμερικής, μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου. Η μπορντώ pochette της πρώτης φωτογραφίας αγοράστηκε από το εν λόγω κατάστημα έναντι 25-35 € (λυπάμαι που δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου το όνομα του καταστήματος).

Φυσικά, αν προτίθεσθε να δαπανήσετε μεγαλύτερο ποσόν, καλό θα ήταν να ρίξετε και μια ματιά στο κατάστημα Hermes (Σταδίου και Βουκουρεστίου), όπου υπάρχει ευρεία ποικιλία έναντι 80-90 €.
ΠΑΝΤΩΣ, σε κάθε περίπτωση, ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: