“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

24 Αυγ 2011

Blazer ... part 2

Οι ερωτήσεις ενός παλιού φίλου του blog θα αποτελέσουν το αντικείμενο του παρόντος αλλά και των επόμενων post καθώς αφορούν θέματα ευρέος ενδιαφέροντος. Ξεκινάμε λοιπόν!
 ΕΡΩΤΗΣΗ: Το μπλέιζερ (ειδικά το μπλε) είναι κατάλληλο για casual, καθημερινή εμφάνιση με τζΙν αυστηρά ή μπορεί να παίξει σε πιο επίσημες περιστάσεις (π.χ. δικαστήριο, επίσημη δεξίωση ή βράδυ);

Η ιστορία του μπλε μπλέιζερ ξεκινάει το 1880, όταν αποτέλεσε μέρος της στολής της βρετανικής ομάδας κρίκετ καθώς και άλλων συλλόγων. Αυτά τα σπορ σακάκια διακοσμούνταν με ρίγες στα χρώματα των συλλόγων. Μερικές ήταν τόσο φωτεινές που έκαναν τα σακάκια γνωστά με το όνομα “blazers”. Στη συνέχεια, εισήχθησαν στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, κυρίως με σταυροκούμπωμα και αστραφτερά κουμπιά ενώ τα υιοθέτησαν και διάφορά σύλλογοι, οι οποίοι τοποθετούσαν το οικόσημό τους στο τσεπάκι του σακακιού.
Μέλη των ομάδων της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ με τα blazer των σχολών τους.

Σήμερα τo blazer βρίσκεται μεταξύ του κοστουμιού και του σπορ σακακιού και ο βαθμός επισημότητάς του καθορίζεται από τις λεπτομέρειές και τα αξεσουάρ που θα επιλέξουμε. Επίσης όσο πιο σκούρο το παντελόνι τόσο αυξάνει ο βαθμός επισημότητας: Έτσι μπορούμε να ξεκινήσουμε από μολυβί, γκρι σκούρα φανέλα, γκρι ανοιχτό, θαλασσί, λευκό κλπ.

Ο Κάρολος με κλασικό blazer ΄σε στάση Ναπολέοντα!
Όσον αφορά στα κουμπιά, αν μας ενοχλούν τα κλασικά επίχρυσα, που προέρχονται από την χρήση του blazer στο ναυτικό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικά κουμπιά στο χρώμα του ασημιού, κοκάλινα σε σκούρο καφέ ή λευκά (mother of Perl) κυρίως στα καλοκαιρινά blazer. Συνεπώς, και για να απαντήσουμε στην αρχική ερώτηση, ναι το blazer είναι κατάλληλο και για επίσημες εμφανίσεις αλλά όχι και για πολύ επίσημες (επιπλέον λεπτομέρειες σε προηγούμενο post μας).



Δεν υπάρχουν σχόλια: