“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

7 Ιουλ 2010

Δεν έχω λόγια!

Ο κύριος με την γραβάτα είναι ο Πρέσβυς των Φιλιππίνων στην Ελλάδα. Επισκέφθηκε ο άνθρωπος επίσημα τον Δήμο Αθηναίων ίσως για να συζητήσει για τα προβλήματα των ομοεθνών του στην Αθήνα ή ακόμα και για να πληροφορηθεί για τις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος με το ανεκδιήγητο παπούτσι και ο Ψινάκης σαν να βρίσκεται σε lounge παραθαλάσσιου ξενοδοχείου στις Κάννες. Είναι δυνατόν να τους πάρει στα σοβαρά;







Τώρα για το καλτσάκι του συνοδού του Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στο πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην παρακάτω φωτογραφία… δεν έχω λόγια να το περιγράψω! Μιλάει από μόνο του.

9 σχόλια:

meraldia είπε...

Καλά, ο δήμαρχος έκανε τη βλακεία και φόρεσε ότι φόρεσε (θέλω να πιστεύω ότι έφυγε χαράματα από το σπίτι, δε φόραγε ούτε γυαλιά μυωπίας και με λάθος έβαλε τα παπούτσια του 14χρονου γιού του). Γυναίκα δεν έχει να τον δει; Πώς τον άφησε να βγει έτσι έξω;

madame De Kourelle είπε...

Όχι Μεράλντια, darling. Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει ούτε σύζυγο ούτε υιό. Είναι γνωστός εργένης.

Giannis είπε...

ο συνοδος του Τσιπρα (?) το εχει χασει τελειως, απο την καλτσα, που δεν χρειαζεται, το ολο στησιμο του κορμιου του, οταν βαριεμαι καμπουριαζω ετσι, μεχρι την εκφραση του.

Μαλλον βαριεται που βρισκεται εκει!

ε?

meraldia είπε...

Εργένης ε; Τότε χρειάζεται οπωσδήποτε στυλίστα!

chic in greek είπε...

Το θέμα είναι ότι το περιβάλλον του βρίθει από στυλίστες. Τόσο που να πιστεύουμε ότι η εμφάνιση του είναι και αποτέλεσμα αποτυχημένων συμβουλών.

Snaporaz είπε...

Επική φωτογραφία!!!!


Ο πουρanger (μόνο εγώ θυμάμαι την λέξη; καρφώνω και την ηλικία μου) δήμαρχος είναι το λιγότερο, δεδομένου ότι είναι γνωστό περιστατικό.

Όλα τα λεφτά είναι η φωτογραφία σαν σύνολο.

Αποτελεί βασικά μια σύνοψη των κόμπλεξ του νεοελληνικού κράτους- τσίρκου:

Στον τοίχο δεσπόζουν οι επιβλητικές εικόνες της αρχαιότητας (και κάτω οι κληρονόμοι της κακλαμάνης και ψινάκης), έτσι όπως την είδαν οι ρομαντικοί ευρωπαίοι του 19ου αι. - ουσιαστικά πρόκειται για το προϊόν που πουλάει η ελλάδα και η αθήνα.

Οι έλληνες βέβαια ούτε νιώθουν ούτε καταλαβαίνουν ιδιαίτερα την αρχαιότητα - κατά βάση νιώθουν ορθόδοξοι, οπότε τσουπ, κάποιος πήγε και έβαλε δειλά-δειλά και μια ορθόδοξη εικόνα (ακουμπισμένη και όχι κρεμασμένη, σύμφωνα με την τελευταία τάση της διακόσμησης).

Διότι μπορεί να νιώθουμε ορθόδοξοι, αλλά αφού η αρχαιότητσα πουλάει, αυτήν διαφημίζουμε.

Βέβαια, εκτός από το πώς μας είδαν οι άλλοι και από το πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας, υπάρχει και το τι τελικά είμαστε.

Αυτό εκφράζουν τα 3 (!) τασάκια σε χώρο που υποτίθεται απαγορεύται το κάπνισμα: ένα τρίτο πολιτισμό (ακατανόμαστο και μη απεικονιζόμενο), εκτός από αρχαιότητα και βυζάντιο, που πέρασε από τα μέρη μας και του οποίου την χαμηλή (γιατί είχε και υψηλή) αισθητική εκφράζει η εικόνα σαν σύνολο, παρόλο που δεν υπάρχει σε κανένα μέρος της.

Το σύνολο είναι κάτι παραπάνω από τα μέρη που το αποτελούν, όπως θα έλεγαν και οι αρχαίοι!


ΥΓ1. καταπληκτική και η καουμποΐκη ζώνη του ψινάκη (αλήθεια τι κάνει εκεί; ) - υποθέτω έχει στα πλάγια θήκες για τα εξάσφαιρα. Καλή λύση, ούτε εμένα με βόλεψαν ποτέ οι θήκες για πιστόλι που εφαρμόζουν στην γάμπα.

ΥΓ2. Διαφωνώ με την κριτκή σας στην κάλτσα του συνοδού Τσίπρα (αυτή είναι επίσημη ιδιότητα του κυρίου; ).
Δεν είναι λάθος η κάλτσα, το παπούτσι είναι λάθος.
Η κάλτσα αυτή είναι ειδική για αθλητικά παπούτσια, π.χ. all star.
Και τα "σταράκια" είναι το ιδανικό παπούτσι σε επίσημη επίσκεψη για τον τσίπρα & σία, ταιριάζει ιδανικά με την ηλικία τους (όχι την βιολογική).

madame De Kourelle είπε...

Διεισδυτική η ματιά σου, Snaporaz. Η εικόνα δημάρχου και σία όντως συμπυκνώνει όλα αυτά τα παράταιρα στοιχεία που αποτελούν σήμερα την πολιτιστική μας ταυτότητα: Πλίνθοι και κέραμοι, ατάκτως ερριμένοι.

argosholos είπε...

Θαυμάστε και το γεμάτο (μάλλον με σκουπιδάκια) τασάκι εκ των 3-4 που βρίσκονται ενώπιον των δύο προέδρων (δικαστικής και νομοθετικής εξουσίας)!

Τώρα στην ουσία. Παρακαλώ να μετριάσεις την αποστροφή σου και να απαντήσεις στα εξής:
1. Τι κάλτσες φοράμε με τα τιμπερλαντοειδή όταν δεν είμαστε στο κότερό μας, αλλά στην δουλειά μας καλοκαίρι στην Αθήνα; Μπορεί τα τιμπερλαντοειδή να μη προορίζονται για αυτή τη χρήση, αλλά είναι τόσο ελαφρά και εύκολοφόρετα που σε καλούν να γλυστρήσεις τα ποδάρια σου μέσα τους...
Προφανώς η λύση δεν είναι ούτε τα καλτσάκια του κ. Μουλόπουλου (αυτός είναι ο συνοδός;;) ούτε τα γυναικεία καλτσάκια που καλύπτουν μόνο τα δάκτυλα, ιδίως όταν αναγκαστεις να βγάλεις τα παπούτσια σου και αναδυθεί όλο το άρωμα και η θέα της τριχωτής πατούσας σου...

2. Τελικά τι μαλακό, ελαφρύ και όμορφο πατούμενο φοράμε στη δουλειά το καλοκαίρι; Τι παπούτσι φοράμε στην εσπλανάδα όταν, προς φρίκην σου, φορέσουμε κοντό παντελόνι (σόρι, αλλά είναι αναπόφευκτο...)
Φυσικά αποκλείω τη λευκή κάλτσα με πέδιλο γερμανού τουρίστα ή τη μακριά κάλτσα με σκληρό παπούτσι, λευκό κοντομάνικο πουκάμισο με γραβάτα και αγγλικό σόρτσ δίκην χρηματιστή εκ Σίδνεϋ...

Παρακαλώ συνεχίστε την good work!!!

chic in greek είπε...

Argoshole, το επόμενο post αφιερωμένο σε σένα (http://chicingreek.blogspot.com/2010/07/blog-post_13.html)