Βλέποντας τα post της mmedekourelle για τα γυναικεία παπούτσια νιώθω τυχερός που τα πράγματα είναι σαφώς πιο απλά για τους άνδρες ... μετά βέβαια βγαίνω έξω ... αντικρίζω την πραγματικότητα και συνειδητοποιώ ότι τελικά τίποτε δεν είναι απλό σε αυτή τη ζωή. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών είτε δεν κατανοεί τη σπουδαιότητα που έχουν τα παπούτσια στη συνολική εμφάνισή του, είτε νομίζει ότι τα παπούτσια επειδή βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους δεν τα παρατηρεί κανείς.
Σε προηγούμενο post αναφερθήκαμε σε βασικά στοιχεία που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας προκειμένου να αγοράζουμε παπούτσια που αναβαθμίζουν την εμφάνισή μας, δεν προκαλούν δεύτερες σκέψεις για το ποιόν μας στους ανθρώπους που συναναστρέφονται μαζί μας και φοριούνται πολλά χρόνια, τόσο γιατί δεν βγαίνουν εκτός μόδας, όσο και γιατί λόγω της καλής κατασκευής τους δεν χαλάνε εύκολα.
Παρακάτω θα παραθέσουμε μια διαβάθμιση των κυριότερων καλών αντρικών παπουτσιών ώστε σε περίπτωση που αποφασίσετε να προβείτε σε κάποια σχετική ‘επένδυση’ ή αν βρεθείτε μπροστά σε μια ευκαιρία να μπορέσετε να λάβετε μια σωστή απόφαση.
Αγγλικής προέλευσης: John Lobb Paris: Αναμφίβολα τα καλύτερα έτοιμα αντρικά παπούτσια στον κόσμο. Το 1901 η John Lobb επεκτάθηκε στο Παρίσι και το 1976 αγοράστηκε από την Hermes με το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της ονομασίας Lobb. Κατασκευάζονται στο Northampton της Αγγλίας (η Μέκκα του χειροποίητου αντρικού παπουτσιού) και γιαυτό τα θεωρούμε αγγλικής προέλευσης. Οι τιμές τους απαγορευτικές για τους περισσότερους. Ξεκινάνε από 800€ και δεν υπάρχει οροφή.
Edward Green (EG): Θεωρούνται τα δεύτερα καλύτερα. Κατά τη γνώμη μου εξίσου καλά με τα John Lobb Paris αλλά κάπως φτηνότερα. Εξαιρετικά χρώματα. Οι αποχρώσεις του καφέ δίνουν μια αίσθηση παλαιότητας. Κατασκευή επίσης στο Northampton.
Church’s: Μια κατηγορία κάτω από τα EG. Πολύ καλά δέρματα και προσεκτική δουλειά. Η πρώτη εταιρία παπουτσιών που άνοιξε στο Northampton το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Στα συν, το after sales service (τους δίνεις τα παπούτσια μετά ακόμα και από 10ετή ή και παραπάνω σκληρή χρήση και στα επιδιορθώνουν, ώστε να δείχνουν σχεδόν καινούργια).
Crockett and Jones: Υπάρχουν δύο σειρές. Η απλή και η Handgrade. Θεωρώ ότι και οι δύο προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής. Ιδιαίτερα τα μοντέλα της Handgrade κοστίζουν γύρω στα 200 με 300 ευρώ φτηνότερα από τα EG και είναι σχεδόν εφάμιλλα.
Tricker’s: Καλή κατασκευή και ωραία εμφάνιση σε λογικές τιμές. Πολύ καλή επιλογή.
Ralph Lauren: Τα παπούτσια της RL που γράφουν made in England κατασκευαζόταν μέχρι το 2005 κατά πάσα πιθανότητα από την Crockett and Jones. Στη συνέχεια παρουσιαστήκαν καινούργια μοντέλα (με υψηλότερες τιμές). Είναι πολύ πιθανό να είναι Edward Green. Επειδή η RL, κάνει σημαντικές εκπτώσεις, ιδίως στην Αμερική, έχετε το νου σας για καμιά ανέλπιστη ευκαιρία.
Αμερικανικής προέλευσης: Υπάρχουν δύο φίρμες που αξίζουν την προσοχή μας. Η Alden, με τα παπούτσια της να βρίσκονται στο επίπεδο των church’s και η Allen-Edmonds που βρίσκεται μεταξύ Crockett and Jones και Tricker’s.
Από τη Γαλλία ξεχωρίζουν τα Berluti (βλέπε και αναφορά σε προηγούμενο post) και κάποια λίγα μοντέλα της JM Weston, από την Ισπανία τα Carmina (καλή σχέση ποιότητας τιμής) και από την Ελβετία τα Bally.
Στην Ιταλία αναμφίβολα υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί κατασκευαστές τα σχέδια τους όμως είναι λίγο πιο μοντέρνα από ότι θα επιθυμούσα. Ξεχωρίζω τις δημιουργίες της Κιton, Sutor Mantellasi, κάποιες από τις γραμμές Ferragamo, Santoni και Fratelli Peluso (λογικές τιμές).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου