“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

1 Απρ 2010

Προσοχή! Ψάχνουν για κορόιδα

Τα καλά αντρικά παπούτσια είναι ακριβά. Δυστυχώς. Όπως όμως έχουμε αναφέρει γίνεται απόσβεση της επένδυσης καθόσον με λίγη προσοχή θα κρατήσουν πολλά πολλά χρόνια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό, αφού αποκτηθεί μια επαρκής συλλογή, να μην χρειάζεται η αγορά καινούργιων παπουτσιών κάθε χρόνο, γεγονός που προσωπικά μου επιτρέπει να κάνω τελικά καλύτερες επιλογές γιατί δεν πιέζομαι για γρήγορες αποφάσεις.

Χαζεύοντας λοιπόν τις βιτρίνες στο Κολωνάκι είδα ένα ζευγάρι Alden σε ανοιχτό μπεζ σουέντ δέρμα, με κόκκινο λαστιχένιο πέλμα. Όπως της φωτογραφίας, αλλά λίγο όχι λευκά, λίγο πιο σκούρα, ότι πρέπει για την άνοιξη και το καλοκαίρι (να πω την αμαρτία μου έχω βαρεθεί τα car shoes αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο post). Μου άρεσε. Και τότε είδα την τιμή τους. Έχασα το φως μου! Ήταν ξεκάθαρο ότι είχα να κάνω με άλλη μια ληστρική επιδρομή Έλληνα εμπόρου ο οποίος είχε σκοπό να γδύσει κάποιον αδαή.


Τα Alden είναι καλά παπούτσια. Ίσως τα καλύτερα αντρικά παπούτσια made in USA. Στην πυραμίδα του καλού αντρικού παπουτσιού (άλλο ένα post για το μέλλον) βρίσκεται προς την κορυφή. Αναμφίβολα κάτω από τα Edward Green και τα John Lobb της Γηραιάς Αλβιόνας, αλλά στην ίδια βαθμίδα, κατά τη γνώμη μου, με τα Church’s.
Όμως 590€ (πεντακόσια ενενήντα ολογράφως) για σουέντ παπούτσι με λαστιχένιο πέλμα είναι … παράλογο … σκέτη κοροϊδία. Έκανα μια μικρή έρευνα στο internet, δεν βρήκα το συγκεκριμένο παπούτσι, αλλά ένα άλλο σουέντ Alden, αυτό της παρακάτω φωτογραφίας, το οποίο είναι σαφώς ανώτερο. Περισσότερη δουλειά και δερμάτινη σόλα. Ξέρετε ποια είναι η τιμή του; 425 δολάρια ή 314 ευρώ!






Ηθικό δίδαγμα: ΠΡΟΣΟΧΗ. Πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν σε συστηματική βάση. Ορισμένοι έμποροι θεωρούν ότι η καλύτερη επιλογή για να αντεπεξέρθουν στην κρίση είναι να φουσκώσουν υπερβολικά τις τιμές μπας και πιάσουν κανένα κορόιδο και βγάλουν τα έξοδά τους. Δε θα τους κάνουμε την χάρη.

1 σχόλιο:

meraldia είπε...

Έχουν την εντύπωση ότι είμαστε κορόιδα;! Στην εποχή του ίντερνετ που βρίσκεις πλέον ό,τι θέλεις, τέτοιες κινήσεις (παραφούσκωμα τιμών) δε νομίζω να πιάνουν για πολύ καιρό ακόμα. Συμφωνώ, τα καφέ είναι πολύ ανώτερα, ωραίο παπούτσι!