“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

14 Ιουν 2010

Μπλε μπλέιζερ ... keep it simple!

Ο συνδυασμός που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία είναι ό,τι απλούστερο μπορεί να φορέσει ένα άντρας – μπλε μπλέιζερ, άσπρο πουκάμισο, γκρί παντελόνι.

 Η εφαρμογή όμως, όπως και τα αξεσουάρ είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμα και τον πλέον βαρετό συνδυασμό. Άλλωστε το όλο ζήτημα με το αντρικό ντύσιμο δεν είναι να διαθέτεις extreme ρούχα αλλά να συνδυάσεις σωστά, ίσως και πρωτότυπα, τα κλασικά. Αν ο κύριος στην παραπάνω φωτογραφία είχε κάνει έστω και ένα μικρό λάθος θα έμοιαζε με εισπράκτορα ή αναβαθμισμένο σεκιουριτά. Αντίθετα, τώρα δείχνει έτοιμος για όλα.

Στην παρακάτω φωτογραφία ο Πρωθυπουργός μας επιχείρησε να ξεφύγει από την ασφαλή επιλογή του κοστουμιού και να πειραματιστεί, ανεπιτυχώς, με το μπλέιζερ.

Τα παντελόνια που αποτελούν ασφαλή επιλογή για το μπλε μπλέιζερ σακάκι είναι τα γκρι και το καλοκαίρι τα μπεζ ή χακί (chinos) ή ακόμα και τα γαλάζια. Τα άσπρα ή κρεμ παραπέμπουν ευθέως σε ναυτική στολή οπότε καλό είναι να φορούνται κοντά στη θάλασσα, σε νησί ή πάνω σε πλοία (συνήθως από τον ... καπετάνιο). Επίσης σε πιο σπορ εμφάνιση ταιριάζει και το τζιν.

Ωραίος συνδυασμός με γκρι ανοιχτό παντελόνι και δύο διαφορετικά patterns, καρό στο πουκάμισο και πουά στη γραβάτα, όλα σε τόνους του μπλε.

British Classic

Όμως η επιλογή του κ. Παπανδρέου (δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι τζιν σε παππουδίστικη γραμμή ή υφασμάτινο παντελόνι) είναι αποτυχημένη. Όταν φοράμε σακάκι - παντελόνι και όχι κοστούμι θα πρέπει να αποφεύγονται οι παραπλήσιοι (κοντινοί) τόνοι του ίδιου χρώματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζει περισσότερο σαν κοστούμι που ξέβαψε το παντελόνι, παρά ένας ταιριαστός συνδυασμός. Να μην αναφερθώ στην γραβάτα η οποία είναι πολύ dressy κατάλληλη για βραδινό κοστούμι και όχι σπορ ημερήσια εμφάνιση (φανταστείτε πως γυαλίζει στον ήλιο!)

Το πανέρι με τα καλούδια, φίλεμα στον Πρόεδρο. Greek classic!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Polu wraio to post sas!!!omologw oti asxoloumai me tin gunaikeia moda kai den ixera polla gia ta antrika suits alla me exete diafwtisei!!!!
tha ithela tin proswpiki sas gnwmi gia ena outfit , exoume enan gamo 31 iouliou kai proteinw ston filo mou na foresei gileko me kalo panteloni kai oxi sakaki giati tha exei polu zesti!kai den einai tetrimeno!pws sas fainetai?
cheers!!!and thanks in advance!

chic in greek είπε...

Ευγενία πολύ χαίρομαι που συνδράμουμε στην αύξηση των γνώσεων των γυναικών για το αντρικό ντύσιμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είστε ο τελικός κριτής και η επιδοκιμασία σας είναι ικανή να ωθήσει έναν άντρα στην σωστή ενδυματολογική κατεύθυνση. Όσον αφορά για το θέμα του γιλέκου είναι αφορμή για το επόμενο post.