“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

20 Ιουν 2010

Μια ηλιόλουστη ημέρα στην Πνύκα

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την τελετή έναρξης εργασιών της 50ης Διεθνούς Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Πνύκα.

Αυτό που τράβηξε αρχικά την προσοχή μου ήταν το παντελόνι της κυρίας στα αριστερά (Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος των Special Olympics Ηellas). Είναι τελείως άκαμπτο και ατσαλάκωτο ενώ με τον τρόπο που κρύβει το παπούτσι και ακουμπάει στο έδαφος μοιάζει σαν γύψινη κολώνα.


Στη συνέχεια παρατήρησα τους άντρες της πρώτης σειράς. Δεν είναι εύκολο να βρεις χτυπητό στιλιστικό λάθος σε άντρες με τόσο μεγάλο βαθμό κοσμοπολιτισμού, αν και το γεγονός ότι ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος αγνοεί ότι κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου καθόμαστε σε στάση προσοχής, κάτι που το ξέρουν καλύτερα οι δύο κυρίες της πρώτης σειράς κι ας μην έχουν πάει φαντάροι, αποτελεί σημαντικό στιλιστικό σφάλμα, υπό την ευρύτερη έννοια.


Θα ήθελα επίσης να εστιάσω στα παπούτσια των αντρών στην πρώτη σειρά. Είναι όλα μαύρα. Όμως είναι καλοκαίρι, σε ανοιχτό χώρο και είναι ακόμα ημέρα. Ποιος ο λόγος λοιπόν για ένα τελείως business παπούτσι; Ούτε οι πιο κολλημένοι άγγλοι τραπεζίτες δεν θα φορούσαν μαύρο παπούτσι σε μια τέτοια εκδήλωση. Είναι ο φυσικός χώρος του καφέ.





2 σχόλια:

crispy είπε...

Καλημέρα. Γενικά κάτι δεν μου πάει καλά βλέποντας τη φωτογραφία. Κυρίως σε ότι αφορά τις 3 γυναίκες αριστερά. Ίσως επειδή φορούν κι οι 3 λευκά!!
Αυτό που με απασχολεί τελευταία είναι αν υπάρχει ηλικιακό όριο στο ντύσιμο. Η κα. Τσαντάκη της Καθημερινής είχε γράψει ένα σχετικό άρθρο κι από εκεί ξεκίνησε ο προβληματισμός μου. Για παράδειγμα πόσο αποδεκτό είναι να φορά μια 60άρα ροζ , στενό τζην παντελόνι; Από τι εξαρτάται η αποδοχή ή η απόρριψη;

madame De Kourelle είπε...

Είχα διαβάσει κι εγώ το σχετικό σχόλιο στην Καθημερινή. Αν θυμάμαι καλά το θεώρησα υπερβολικά αυστηρό. Για να μην πω...σεξιστικό.Σήμερα που το προσδόκιμο ζωής είναι σημαντικά μεγαλύτερο απ'ό,τι ήταν κάποιες δεκαετίες πριν, σήμερα που η ευζωία χαρίζει πολύ καλή φυσική και πνευματική κατάσταση ώστε με αξιώσεις να γίνεται πια λόγος για βιολογική ηλικία αναντίστοιχη προς εκείνη της αστυν.ταυτότητας, θεωρώ ότι κάποια ενδυματολογικά 'κλισέ' είναι άκαιρα. "Since people are going to be living longer and getting older, they 'll just have to learn how to be babies longer" είχε πει ο Αndy Warhol.Είναι μεγάλη κουβέντα όμως, Crispy, κι επιφυλάσσομαι να απαντήσω αναλυτικότερα μάλλον με post.