“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

2 Ιουν 2010

Προεδρικοί γιακάδες


Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε μια πολύ όμορφη σκηνή από την επίσκεψη του Προέδρου της Σερβίας στην Αθήνα.

Παρατηρώντας ενδυματολογικά τους δύο άντρες θα λέγαμε κατ’ αρχάς ότι είναι αυτή που αρμόζει στη θέση και το κύρος τους. Με μια πιο προσεκτική και λεπτομερειακή ματία όμως στον κ. Τάντιτς θα δούμε ότι υπάρχει μια ατέλεια. Το πουκάμισό του.

Οι γιακάδες δεν ακουμπάνε στο στήθος όπως θα έπρεπε αλλά σηκώνονται προς τα πάνω. Επίσης έχει επιλέξει, κατά τη γνώμη μας, λανθασμένο είδος γιακά. Βλέπετε ο γιακάς είναι το πλησιέστερο κομμάτι ρούχου προς το πρόσωπο και ως εκ τούτου έχει τον ρόλο του πλαισίου. Όπως μια υπερβολικά μεγάλη κορνίζα θα κάνει τη φωτογραφία να φαίνεται μικρότερη έτσι και οι γιακάδες επηρεάζουν το πώς φαίνεται το κεφάλι αυτού που τους φοράει. Οι μικροί γιακάδες για παράδειγμα κάνουν ένα μεγάλο κεφάλι να φαίνεται μεγαλύτερο, και το αντίστροφο.





Συνεπώς ένα πουκάμισο με πιο μακριούς γιακάδες, σαν αυτό του δικού μας Προέδρου, θα ταίριαζε σαφώς καλύτερα και στον Σέρβο επίσημο, αφού το πρόσωπό του θα έδειχνε πιο συμμετρικό, ενώ οι μακρύτεροι γιακάδες θα ταίριαζαν με τις έντονες γωνίες του προσώπου του.


Ο κ. Παπούλιας, για τον οποίο και σε προηγούμενα ποστ έχουμε εκφράσει την επιδοκιμασία μας για τις ενδυματολογικές επιλογές του, έχει άριστα επιλέξει τους γιακάδες του πουκαμίσου. Ταιριάζουν με το πρόσωπό του, κάθονται στο σωστά στο στήθος, καλύπτονται οι άκρες τους από το σακάκι και είναι αρκούντως κολλαριστοί ώστε να αντισταθμίζουν τις συνέπειες της χαλαρότητας της επιδερμίδας του προσώπου που προκαλείται από το γήρας. Μερικές αμφιβολίες μόνο έχουμε για τον κόμπο της γραβάτας. Θεωρούμε ότι ο πιο διακριτικός four-in-hand θα ταίριαζε καλύτερα από τον Windsor.

2 σχόλια:

Giannis είπε...

o Windsor ομως ειναι ποιο official, νομιζω εδικνυεται για τετοιες περιστασεις?

...κατα τα αλλα μονοκουμπο ο προεδρος?

chic in greek είπε...

Κατά τη γνώμη μου η επιλογή του κόμπου της γραβάτας θα πρέπει να καθορίζεται από το σχήμα των γιακάδων του πουκαμίσου και κυρίως από το σχήμα του προσώπου.