“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

15 Ιουν 2010

Γιλέκο μόνο ψάχνει ...

Αφορμή για το σημερινό post είναι ένα ερώτημα που τέθηκε για το αν θα μπορούσε να φορεθεί σε έναν γάμο, που γίνεται τον Ιούλιο, γιλέκο με καλό παντελόνι χωρίς σακάκι.



Η άποψη του chic-in-greek είναι αρνητική. Αλλά ας το δούμε αναλυτικότερα. Αν το γιλέκο είναι από το ίδιο ύφασμα με το παντελόνι, προέρχεται δηλαδή από ένα κοστούμι τριών κομματιών, τότε η απουσία του σακακιού δημιουργεί την αίσθηση του … ανολοκλήρωτου. Στο γραφείο θα μπορούσε να φορεθεί μόνο το γιλέκο, μάλιστα είναι πάρα πολύ καλή λύση λαμβανομένων υπόψη των κλιματιστικών συνθηκών που επικρατούν στους κλειστούς εργασιακούς χώρους. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να φοράει ο άντρας το σακάκι όλη την ημέρα, ενώ αποφεύγει να κυκλοφορεί με το πουκάμισο και την γραβάτα να κρέμεται. Όποιος τον βλέπει υποθέτει ότι κάπου εκεί κοντά, προφανώς κρεμασμένο στην καρέκλα του, θα έχει και το σακάκι. Στον γάμο όμως; Θα μοιάζει σαν να το έχει χάσει ή ξεχάσει στο σπίτι.


Επιπλέον, τα γιλέκα φοριούνται κουμπωμένα, οπότε το καλοκαίρι, από άποψη δροσιάς, το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν ίδιο με το να φοράει κάποιος το σακάκι.


Τώρα αν πρόκειται για γιλέκο διαφορετικό από το παντελόνι, δεν θα το συνιστούσα για άντρες πάνω από τα 30. Συνήθως γιλέκο μόνο του, διαφορετικό δηλαδή από το παντελόνι, φοράνε οι σερβιτόροι, οι ροκ μουσικοί και, σε συνδυασμό με καρό πουκάμισο και μπότες με σπιρούνια, οι … καμπόηδες.




Για να πάτε στο γάμο το καλοκαίρι θα πρότεινα για τον κύριο κοστούμι (όχι μαύρο), ενδεχομένως χωρίς γραβάτα και με ανοιχτά δύο κουμπιά στο πουκάμισο αν είναι ζέστη, με μια pochette για χρώμα και class. Απλή και κλασική εμφάνιση που πάντα κερδίζει όμως τις εντυπώσεις.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Σας ευχαριστω πολύ για το ενδιαφέρον σας και τα σχόλια σας.Με διαφωτίσαστε για ακομη μια φορά!!!!
Θα ακολουθήσουμε την συμβουλη σας!με πεισατε!!!!!!

Giannis είπε...

8umamai pou kapote htane ths modas ta legomena dhmosiaografika gileka me tis ateleiwtes tsepes. Gia kamia ekdromh me kameres vdeo klp klp einai leitourgika, alla genika na ta foras sthn A8hna, einai nomizw too much!