“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

9 Ιαν 2011

Έρευνα αγοράς: Μάχιμη τσάντα δραστήριας γυναίκας, που να χωρά ΚΑΙ lap top!

Η επιθυμία εποπτείας της αγοράς λίγο πριν από τις επίσημες εκπτώσεις αλλά και παροχής συνδρομής στην avid blogger lopi που αναζητά την ιδανική καθημερινή τσάντα, έστειλε τους chic-in-greek στο κέντρο της Αθήνας το περασμένο Σάββατο.
Εστιάζοντας στο παρόν post στην προαναφερόμενη τσάντα, οφείλουμε να δηλώσουμε εκ των προτέρων, ότι το εγχείρημα ήταν δύσκολο καθώς η προς αναζήτηση τσάντα όφειλε να διαθέτει σωρευτικά τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Χωρητικότητα και μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλη, τόση ώστε να χωρά lap top κανονικών διαστάσεων, κάμερα επαγγελματική και φυσικά όλα τα συνήθη που κουβαλάμε οι γυναίκες μαζί μας.
2. Φαρδιά και ει δυνατόν εργονομικά λουριά, που να επιτρέπουν το κρέμασμα στον ώμο. Oι τσάντες που κρατιούνται αποκλειστικά στο χέρι όσο stylish κι αν είναι, δεν υπηρετούν τις ανάγκες της καθημερινότητας.
3. Καλή ποιότητα δέρματος.
4. Λογική, ή, μάλλον, συμφέρουσα σε σχέση με την ποιότητα τιμή. Κατά κανόνα τα επώνυμα brand και ήτοι οι premium designers κοστολογούν τις τσάντες τους …φωτιά και λαύρα. Όμως ακόμα και αν μία γυναίκα δεν επιθυμεί δια λόγους αρχής να ενισχύει τα εν λόγω brand (που ξοδεύουν σε διαφήμιση εκατομμύρια επί εκατομμυρίων, τα οποία φυσικά επιμερίζονται στα κόστη των προϊόντων που παράγουν), δε θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε πραγματικά συμφέρουσες αγορές. Εδώ, θα πρέπει να πούμε ότι στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο σπανίζει δυστυχώς λόγω της κακής ή μάλλον της μη λειτουργίας του ανταγωνισμού, της έλλειψης καταναλωτικής συνείδησης του Έλληνα αλλά και την ατυχία να είμαστε ως χώρα στην άκρη των Βαλκανίων και να μη μπορούμε να καταφύγουμε σε γειτονικά κράτη για αναζήτηση καλύτερων και φθηνότερων αγαθών.
5. Ενδιαφέρον design, που να αρμόζει σε μία νεαρή κοπέλα.
Έχουμε και λέμε:
Μία τσάντα δερμάτινη, 70ies, με φαρδύ λουρί ώμου που είναι προσαρμοσμένη στις διαστάσεις ενός lap top. Δυστυχώς, δε χωρά μεγάλη κάμερα. Τιμή, μετά από έκπτωση, 140 euro. (Δερμάτινα Τράντα, Σκουφά 60 Α)



Και σε καφέ…

Δερμάτινη τσάντα ιταλικής προέλευσης.
Χωρά lap top και πιθανότατα και κάμερα. Κόστος, μετά από έκπτωση, 250 euro. Ρίξτε μια ματιά και στην τσάντα που φαίνεται από πίσω της: Σίγουρα έχει την απαιτούμενη χωρητικότητα πλην όμως απέχει πολύ από το επιζητούμενο στυλ και αφορά ωριμότερες ηλικίες.
(Kατάστημα Bon Rouska, όπως κατεβαίνεις τη Βουκουρεστίου, δεξιά, πριν από την Ακαδημίας).

Τσάντα γαλλικής φίρμας Frederic T.
Επαρκής χωρητικότητα, κατασκευή που δείχνει ανθεκτική. Κόστος 250 euro. Σκουρλέτης, όπως κατεβαίνεις τη Βουκουρεστίου, δεξιά, στον πεζόδρομο.

AND THE WINNER IS……………..

Δερμάτινη τσάντα επίσης Frederic T. με εμφάνιση matelasse, παπλωματέ, θα λέγαμε στα ελληνικά. Με μεγάλη χωρητικότητα, και για lap top και για μεγάλη φωτογραφική μηχανή. Κοστίζει 140 euro (Μara Martin, Σκουφά 71).

Με γερά λουριά, που μπορούν να μακρύνουν κι άλλο ...

Νάτη και με lap top μέσα!
Και για να μην αναρωτιέστε, το εν λόγω lap top είναι της …υπογράφουσας. Διότι ένας από τους κινδύνους του ρεπορτάζ αγοράς, είναι να ενδώσεις στα υπό έρευνα προϊόντα, όπερ και συνέβη σε μένα!
Η τσάντα φορεμένη είναι πολύ πιο χαριτωμένη, είναι ελαφριά και huge! To δέρμα μαλακό και ευχάριστο στην αφή. H τιμή … κάτι παραπάνω από καλή. Με γειά μου!

Πάντως, άλλη μία τσάντα που εντόπισαμε που είχε τα περισσότερα από τα επιθυμητά χαρακτηριστικά ήταν μία Dolce & Gabbana, πραγματικά τεράστια, με τιμή 440 από 663 euro. Είχε λουρί για κράτημα και στο χέρι και στον ώμο. Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα χαρακτηρίζαμε «ευκαιρία» αλλά νομίζω ότι είναι καλή περίπτωση για το εν λόγω brand. (Δυστυχώς, no photo καθώς ξεμείναμε από μπαταρία. Τις βρίσκετε στο πολυκατάστημα Attica αλλά και στο κατάστημα της Σταδίου)

1 σχόλιο:

Lopi είπε...

ευχαριστώ πάρα πολύ για την έρευνα αγοράς, ομολογουμένως με σκλαβώσατε :)
και συγνώμη που άργησα τόσο πολύ να αφήσω αυτό το comment...
πράγματι, η τελευταία είναι μάλλον αυτή που θα με βόλευε και εμένα πιο πολύ, αν και πάλι το widescreen λαπτοπάκι μου δεν ξέρω αν θα χώραγε. για την ιστορία, ακόμα ψάχνω, αν νρω κάτι θα το ποστάρω να το δείτε!