“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

5 Ιαν 2011

Πριν από την αγορά μίας τσάντας

Η επώνυμη γυναικεία τσάντα έχει επικεντρώσει το καταναλωτικό ενδιαφέρον των γυναικών χρόνια τώρα και στην Ελλάδα. Εκατοντάδες έως χιλιάδες ευρώ θυσιάζονται στο βωμό αυτού του ‘φετίχ’ κάθε χρόνο από σημαντικό αριθμό ακόμη και μισθοσυντήρητων Ελληνίδων (οι πιστωτικές κι οι … σπόνσορες ας είν’καλά!) . Είναι γεγονός βέβαια ότι οι Ελληνίδες δεν είναι ιδιαίτερα τολμηρές ως προς τις επιλογές τους, ήτοι Louis Vuitton και ξερό ψωμί… Δε θα το απέδιδα στην εμμονή στο κλασικό όσο στην ανάγκη αναγνωρισιμότητας της τσάντας που θα κρατούν – η … ‘επένδυση’, βλέπετε, πρέπει να ‘φωνάζει’ ότι είναι ακριβή- καθώς και στην έλλειψη ενημέρωσης αλλά και καλαισθησίας. Κατά το ‘ποιώ την ανάγκη φιλοτιμία’, η Ελληνίδα φοράει μία ‘speedy’ Louis Vuitton, που έχει σαφή casual χαρακτήρα, ακόμα και με βραδινό φόρεμα και με ό,τι παπούτσι λάχει. Το μότο «η L.V. πάει με όλα», (όπως η ... coca-cola;!) είναι μεν βολικό για όσες δε διαθέτουν μεγάλη συλλογή από τσάντες αλλά, κακά τα ψέματα, είναι λάθος. Ακριβώς λοιπόν επειδή οι περισσότερες από εμάς δε διαθέτουν επαρκή budget για να αποκτήσουν όοοολα τα καλούδια που ορέγονται, είναι επιβεβλημένο όταν αγοράζουμε μία τσάντα, να είναι η σωστή για μας.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Κανόνας απαράβατος: Πριν αγοράσουμε τσάντα, την φοράμε/κρατάμε μπροστά σε –ολόσωμο, ει δυνατόν - καθρέπτη. Η φόρμα της τσάντας, θα πρέπει να εξισορροπεί τη σιλουέτα μας. Πιο συγκεκριμένα, ένα σχέδιο συμπαγές και σταθερό, κολακεύει τις πιο θηλυκές και αιθέριες σιλουέτες. Οι τσάντες με καμπύλες και μαλακά δέρματα, ταιριάζουν στις αγορίστικες σιλουέτες.


H θηλυκή σιλουέτα 'σηκώνει' μία πιο 'δωρική' τσάντα (αν και μάλλον η εικονιζόμενη υπερέβαλε ολίγον ως προς το μέγεθος)


Ο σωματότυπος αυτός γίνεται λιγότερο μονοκόματος με μια πιο 'παιχνιδιάρικη' τσάντα όπως αυτή η Chloe.

Aν ανήκετε στην κατηγορία των ψηλών γυναικών, πολλώ δε μάλλον αν διαθέτετε -ζωή να΄χετε!- και όγκο, ας είστε επιφυλακτική απέναντι στις πολύ μικρού μεγέθους τσάντες όπως, ανάλογα, μία γυναίκα-μινιατούρα θα πρέπει να το σκέφτεται και δεύτερη φορά πριν αγοράσει μία θεόρατη τσάντα.

Το βουνό και το ποντίκι! Ενα μινιόν τσαντάκι σε μία τόσο πληθωρική φιγούρα είναι λίγο αστείο καθώς τονίζει τα 'ξέχειλα' προσόντα.


Κακή επιλογή, miss!


Σιλουέτα 'μπετόν αρμέ' και ομοίως τετραγωνισμένη τσάντα που τονίζει την έλλειψη καμπύλων γραμμών.

Αν σκοπεύετε να ξοδέψετε ένα σημαντικό ποσό στην αγορά τσάντας (και εφόσον δεν είστε Μαριάννα Λάτση), συνετό είναι να επιλέξετε κάποιο από τα κλασικά μοντέλα των γνωστών Οίκων, που κυκλοφορούν –έστω με μικρές παραλλαγές- επί χρόνια. Η τσάντα αυτή είναι βέβαιο ότι θα αποσβέσει τη δαπάνη της σε αντίθεση με τα πιο trendy μοντέλα που με το ζόρι φοριούνται πάνω από δυο-τρια χρόνια χωρίς να προκαλούν την εντύπωση «περασμένης μόδας»…

Αν η τσάντα ακουμπά, καθώς κρέμεται από τον ώμο σας, σε επίμαχα σημεία της σιλουέτας, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τα τονίζει. Έτσι, αν, για παράδειγμα, διαθέτετε μία υπερμεγέθη περιφέρεια, αποφύγετε τις τσάντες που ακουμπούν στους γοφούς. Ή, ανάλογα, αν το στήθος σας συναγωνίζεται εκείνο της Πάμελας Άντερσον, τότε μη κρατήσετε μία τσάντα που ξεκινά από τη μασχάλη σας.


Ορθόν...



...και λάθος! Η τσάντα ευθυγραμμίζεται με τα αφράτα boobies και τα προβάλλει, όταν ομολογουμένως δεν χρήζουν περαιτέρω προβολής!

Τα λογότυπα πλέον θεωρούνται παρωχημένα γι’αυτό αποφύγετε τσάντες που φέρουν κραυγαλέα λογότυπα …
Για να μη παρασυρθείτε από τις …σειρήνες των βιτρινών, καλό θα ήταν προτού ξεκινήσετε για την αγορά να έχετε σαφή αντίληψη για το ποια παπούτσια σκοπεύετε να συνδυάσετε με την υπό αγορά τσάντα αλλά και ποια ρούχα (στυλ, χρώματα, ποιότητες, υφές).


Η ενδυματολογική τάση 'παιδί των λουλουδιών' παντρεμένη με business executive τσάντα. "Για όνομα!", που θα έλεγε και η νεόπλουτη Εμανουέλλα Γρουμπουλάκη στους "Δέκα Μικρούς Μήτσους"

2 σχόλια:

Lopi είπε...

συμφωνώ με όλα! το πρόβλημά μου είναι πιο σύνθετο και ελπίζω να μπορείτε να βοηθήσετε...

ψάχνω εδώ και καιρό μια τσάντα που να είναι:
1. δερμάτινη
2. μεγάλη και μάλλον τύπου tote, καθώς σχεδόν κάθε μέρα κουβάλάω το λαπτοπ μου και την DSLR φωτογραφική μου
3. με γερά λουριά (μου έχει τύχει στο παρελθόν να μου σπάσουν λουριά τσάντας) και να αρκετά μακριά ώστε να φοριεται άνετα στον ώμο και όχι να κρατιέται μόνο στο χέρι
4. καλής ποιότητας αλλά όχι από αναγνωρίσιμο brand - είμαι διατεθειμένη να πληρώσω ακριβά τα ποιοτικά υλικά και την διαδικασία κατασκευής,αλλά ΟΧΙ την εξωφρενική αμοιβή του επώνυμο supermodel που μου την διαφημίζει, της οποίας αμοιβής και διαφημιστικής καμπάνιας το κόστος μετακυλείται στον καταναλωτή

τουτέστιν Balenciaga, Mulberry και λοιπά in-vogue brands αποκλείονται

any ideas?

madame De Kourelle είπε...

Περιγράφεις την ιδανική τσάντα για μια σύγχρονη δραστήρια γυναίκα... Αναζητάς μια κομψή, μοντέρνα αλλά μάχιμη σύμμαχο της καθημερινότητας. Θα επανέλθουμε μετά από μία μικρή έρευνα της εγχώριας αγοράς.

Πάντως, σε πρώτη φάση, θα μπορούσα να πω ότι οι Marc by Marc Jacobs έχουν χωρητικότητα σημαντική, ωραία μαλακά δέρματα και κυμαίνονται στην Ελλάδα μεταξύ 400 παρα 400 και κάτι euro. Εξ ιδίας εμπειρίας μπορώ να πω ότι έχουν και ανθεκτικότητα (και καλά, σχεδόν εργονομικά λουριά!).

Επίσης οι τσάντες του Michael Kors εχουν πολύ καλή αναλογία ποιότητας τιμής, είναι μάλιστα συχνά σημαντικά φθηνότερες από τις Marc by Marc Jacobs κι επειδή ο Κοrs είναι επίσης πολύ παραγωγικός δε θα απέκλεια να έβρισκες και εδώ (Καλογήρου) μια δική του της αρεσκείας σου.
Ενδεικτικά, ρίξε μία ματιά εδώ:
http://www.bagbliss.com/designer/marc-by-marc-jacobs-purse/thrifty-thrill-nordstrom-anniversary-sale/

http://www.net-a-porter.com/product/105568

Τέλος, θα σε παραπέμψω και σε προγενέστερο post μας, που αφορά τις πολύ δημοφιλείς στις Γαλλίδες και ποιοτικώς καλές Gerard Darel (oι οποίες κυκλοφορούν μεν στην Ελλάδα αλλά πάσχουν από πλευράς διαφήμισης/marketing

http://chicingreek.blogspot.com/2010/05/handbag-on-budget.html

Aυτά προς το παρόν,

I 'll be back soon!