“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

26 Μαρ 2012

To Μοναστηράκι των Βρυξελλών

 Η πλατεία Jeu de Balle, στις Βρυξέλλες, είναι κάτι σαν το δικό μας Μοναστηράκι. Κάθε πρωί λειτουργεί εκεί υπαίθρια αγορά με παλια αντικείμενα (από κανονικές... σαβούρες μέχρι συμπαθητικά πραγματάκια, που ξεπηδούν από το σαλόνι της γιαγιάς ή εκείνης της παράξενης θείας που επισκεπτόμαστε παιδιά με τους γονείς μας τις Κυριακές).


Οπως σε κάθε υπαίθρια αγορά ή flea market, που λέμε και στα ... ελληνικά, το ενδεχόμενο να εντοπίσει κανείς κάτι πραγματικά ενδιαφέρον υπάρχει πάντοτε, γι'αυτό άλλωστε στη Jeu de Balle μπορεί να δει κανείς από απλούς περίεργους έως συλλέκτες. Αλλωστε, στους παρακείμενους δρόμους Rue Haute και Blaes λειτουργούν καταστήματα με αντίκες ή αντικείμενα τεχνητώς παλιωμένα για όσους αγαπούν την πατίνα του χρόνου και δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν αυθεντικά κομμάτια.



Ακόμη κι όταν δεν ψάχνεις το πορσελάνινο βάζο που ξυπνά νοσταλγικές αναμνήσεις, μια βόλτα στην περιοχή μπορεί να σε γεμίσει εικόνες και να σου φτιάξει τη διάθεση. Ακριβώς μάλιστα λόγω της πολυσχιδίας των επισκεπτών της, η πλατεία ενδείκνυται για crowdwatching.



Στυλιστικά ξεχωρίζουν οι νεαροί θαμώνες, που προσεγγίζουν με ανέμελο τρόπο τις τάσεις της μόδας ...




και συχνά οι κάπως πιο ώριμοι connaisseurs, που αναζητούν τον ξεχασμένο θησαυρό ανάμεσα στους τόνους άχρηστης και συχνά κακόγουστης πραμάτειας...


Τα χρώματα, τα σχήματα, οι μυρωδιές είναι σε κάθε περίπτωση πολλές και διαφορετικές....
... ικανές να γεμίσουν το μυαλό και να σε κάνουν να ξεχαστείς, να ταξιδέψεις...

... σε κουλτούρες άλλες, σε διαφορετικά αισθητικά πρότυπα....

Τα αξιοπερίεργα πολλά....

...όπως πολλοί κι οι απρόσμενοι τολμηροί συνδυασμοί όπως π.χ. πράσινο παντελόνι με κόκκινο παπούτσι ...
...ή μπότα ιππασίας σε συνδυασμό με ανάγνωση σε ...παγκάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: