“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

22 Ιουλ 2012

It's the shoes, stupid!


Στις Βρυξέλλες, ειδικά μετά την είσοδο στην Ευρωπαϊκη Ενωση χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ αλλά και χάρη στην πολυάριθμη εκπροσώπηση των πρώην (αφρικανικών) αποικιών, ευδοκιμούν στυλιστικά όλα τα λουλουδάκια του μπαχτσέ. Μπορείς να δεις όλη τη γκάμα του υπέρκομψου (κλασικους, προχώ, φίνους, αρτίστικ κλπ) μέχρι λαχουρένια κοστούμια, καφτάνια κ.α. (στα "προσεχώς" αυτά). Λίγο καιρό να κυκλοφορησεις στην πόλη κι αποκτάς ως αντανακλαστικό την αυτόματη κατάταξη, όσων τύχει να προσέξεις, σε στυλιστικές κατηγορίες. Ετσι λοιπόν, μόλις είδαμε τον κύριο της φωτογραφίας, με το παντελόνι που κάνει..."πλούσιο" μπατζάκι (ξέρετε, γι'αργότερα που θα ψηλώσει) και με το ...

... τυπικό δείγμα παπουτσιού προς αποφυγή    -οι συστηματικοί αναγνώστες του chic in greek μπορούν κάλλιστα να φαντασθούν το ύψος στο οποίο έφτασαν οι τρίχες της κεφαλής μας μόλις αντικρύσαμε αυτό το bad shoe paradigm- είπαμε: -"Εντάξ', ανατολικός είναι!"

Πλησιάζοντας όμως το ζευγάρι και ακούγοντας τη συμπαθη κυρία να ξεναγεί το λεβένταρο με το "ανάριχτο σακάκι", που θα τραγούδαγε κι ο μακαρίτης ο Μητροπάνος, σε άπταιστη ελληνικη, ε όσο νά'ναι δαγκωθηκαμε. Κι οποία ειρωνεία της τύχης: Η κυρία εξηγούσε στο συνοδό της σε ποια καταστηματα του πολύ γνωστού δρόμου της Βελγικής πρωτεύουσας υπήρχαν αξιόλογα είδη σπιτιού όταν λίγα μέτρα πιο κεί υπήρχε ένα από τα καλύτερα καταστήματα ανδρικού παπουτσιού στις Bρυξέλλες!!!
Το πώς κρατηθήκαμε και δεν της ψιθυρήσαμε στο αυτί "τα παπούτσια δείχτου, τα παπούτσια!!!!", Κύριος οίδε...

4 σχόλια:

τσέλιγκας είπε...

Περί υποδημάτων το ανάγνωσμα. Μόλις χθες αγόρασα το πρώτο μου ζευγάρι brogues κι ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα:

1) Είναι υπόδημα που μπορεί να φορεθεί και το καλοκαίρι;

2) Μπορεί να συνδυαστεί με jean και polo κι αν ναι σε ποιους χρωματικούς συνδυασμούς;

chic in greek είπε...

Με γειά σας και να τα 'κατοστήσετε (τα χρόνια και τα ζευγάρια). Υπάρχουν brogues που είναι για το καλοκαίρι, άλλα που είναι για τον χειμώνα και άλλα για όλες τις εποχές. Αυτό που το καθορίζει είναι η κατασκευή του, δηλαδή το είδος του δέρματος και η σόλα του και όχι το σχέδιο. Συνεπώς αν το παπούτσι σας έχει λεπτή δερμάτινη σόλα είναι για όλες τις εποχές. Αν έχει διπλή δερμάτινη, τότε δεν είναι μεν για το καλοκαίρι αλλά φοριέται στις υπόλοιπες εποχές. Αν έχει βαριά ελαστική σόλα (στυλ commando)είναι για χειμώνα ενώ πιο λεπτή ελαστική σόλα φοριέται το καλοκαίρι. Γενικά, αν το πόδι σας το αντέχει και δεν ιδρώνει υπερβολικά φορέστε το.
Τα brogues θεωρούνται σχετικά casual παπούτσι συνεπώς φοριέται πολύ αρμονικά με jean.

τσέλιγκας είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα brogues μου είναι αυτά εδώ:
http://www.allenedmonds.com/aeonline/producti_SF6215_1_40000000001_-1
άρα απ' ότι καταλαβαίνω μπορούν να φορεθούν και το καλοκαίρι. Να τολμήσω να τα φορέσω με polo μπλουζάκι ή το πουκάμισο είναι μονόδρομος;

chic in greek είπε...

Εξαιρετική επιλογή! Φυσικά και μπορεις να τα φορέσεις και με πόλο...Keep walking!