“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

14 Φεβ 2011

Mπαλαρίνες...Seriously?!

Οι ‘μπαλαρίνες’ αποτελούν ισχυρή τάση για τη φετινή άνοιξη. Αν και γνωρίζω την αδυναμία που τρέφουν σε αυτό το … ‘σώπατο’ είδος παπουτσιού πολλές εξ υμών, θα είμαι ειλικρινής: Δε μου πολυαρέσουν οι 'μπαλαρίνες'.
Σε πρακτικό επίπεδο, και εν αντιθέσει προς ένα νορμάλ χαμηλοτάκουνο παπούτσι (πχ με 5 cm τακούνι), δεν διευκολύνουν τη βάδιση, νιώθεις σαν κάτι να σε τραβά προς τα πίσω, η πατούσα αναγκάζεται να κάνει μεγάλη γωνία με το έδαφος, η γάμπα πιάνεται ...
Σε αισθητικό επίπεδο, οι 'παιδικές' κι 'αθώες' μπαλαρίνες ενισχύουν την εικόνα της γυναίκας-παιδούλας, που προσωπικά βρίσκω σχεδόν απωθητική –γλυκόσαχλη για την ακρίβεια-, κυρίως από μια ηλικία και μετά. Κι αν εξαιρέσεις τη δεκαετία του '60, όπου οι γόβες - στιλέτο παραμέρισαν μπροστά σε παπούτσια φλατ με τετραγωνισμένη μύτη -ένα ακόμα σύμβολο της εποχής για τη γυναικεία χειραφέτηση- , τα ψηλά τακούνια παραμένουν διαχρονικά η κατεξοχήν έκφραση θηλυκότητας και σεξουαλικότητας.
Κι ενώ οι μπλαρίνες σε μία μετρίου ή υψηλού αναστήματος γυναίκα μπορεί να περάσουν απαρατήρητες (γιατί να ‘προσθέσουν’ σε μία εμφάνιση, ξεχάστε το!), όταν μία γυναίκα στερείται ύψους, η εμμονή στα εντελώς επίπεδα παπουτσάκια μπαλέτου, μπορεί, κακοπροαίρετα, να ερμηνευτεί και ως συμπλεγματική αντίδραση στην έλλειψη ύψους.
Σε κάθε περίπτωση, από τη φλατ μπαλαρίνα μέχρι τη δωδεκάποντη γόβα στιλέτο, υπάρχουν πολλές βολικές και άνετες διαβαθμίσεις στα τακούνια, που μπορούν να ανταποκριθούν επιτυχώς στις μυοσκελετικές μας ανάγκες και να διευκολύνουν τη καθημερινή μας δραστηριότητα.
Μετά από όλη αυτήν τη γκρίνια, τώρα θα σας εκπλήξω και θα σας παρουσιάσω ό,τι πιο φρέσκο σε μπαλαρίνα για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2011!

Burberry
Jimmy Choo
Tory Burch
Salvatore Ferragamo
Ralph Laurent Collection
Τοry Burch
Prada
Chloe
Chloe
Burberry
Chloe
Alexander McQueen
(Μπορεί να μην φαίνονται, αλλά το μοντέλο διαθέτει ανάγλυφες τις γνωστές νεκροκεφαλές που έκανε μόδα ο σχεδιαστής)
Chloe
Tod's
Τοry Burch

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι tory burch ειναι χαλια.
συμφωνω για τις μπαλαρίνες, αν και ο τροπος παρουσίασης τους από την chloe ομολογώ πως μου άρεσε.
μην αναφέρουμε καν τη διαφορά μεγέθους γάμπας με και χωρίς τακούνι!

madame De Kourelle είπε...

Νileta, οφείλω να ομολογήσω κι εγώ ότι η κατά Chloe εκδοχή μπαλαρίνων σαφώς ξεχωρίζει...