“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

1 Νοε 2010

Παλτό 2010

Θα σας εξομολογηθώ κάτι. Λατρεύω τα παλτό... Όσο τα απέφευγα πιτσιρίκα, τόσο τ'αποζητώ τώρα. Δεν ήταν πάντα trendy ή cool το να φοράς αυτά τα πλούσια κομμάτια ρούχου, που συχνά δημιουργούν την αίσθηση μιας ζεστής αγκαλιάς. Mε θυμάμαι να βγαίνουμε με τις φίλες μου τα χειμωνιάτικα Σαββατόβραδα, γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 80, και να ξεπαγιάζουμε φορώντας σακάκια ή μπουφανάκια με κοντές φούστες... Τα τελευταία χρόνια όμως τα παλτό είναι tres a la mode όπως άλλωστε δηλώνει η αυξημένη παραγωγή από παλτό των μεγάλων Οίκων, που 'παίζουν' αριστοτεχνικά με τα υφάσματα, τα στυλ, τα μήκη... Σήμερα υπάρχει τέτοια ποικιλία που δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρει κανείς αυτό που ακριβώς του ταιριάζει και του φτιάχνει τη διάθεση. Βέβαια, άλλο το να το βρεις και άλλο το να μπορέσεις να το φορέσεις. Διότι με τα τερτίπια του καιρού στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα, το κρύο σπανίζει. Ειλικρινά, διακατέχομαι από μεγάλη ζήλια για όσους ζουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και μπορούν, ήδη από τις αρχές του φθινοπώρου, να φορούν όχι μόνο τα παλτουδάκια τους αλλά και όλα τα υπέροχα χειμωνιάτικα αξεσουάρ που κάνουν τη διαφορά σε μία χειμερινή εμφάνιση: Καπέλα, κασκόλ, πασμίνες, γάντια κ.α. Ελπίζοντας ότι φέτος θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα παλτό μας από τις ναφθαλίνες, σας παρουσιάζω
μερικά από αυτά που λανσάρουν για το 2010 οι διάσημοι Οίκοι και τα οποία βρίσκω πολύ νόστιμα :

Glamorous και ταυτόχρονα chic. Από την Chloe.

Μαύρο μπουκλέ, που 'γλύφει' τη σιλουέτα. Από την Donna Karan.

Δέρμα και μαλλί. Από τον Rick Owens.

Λευκό και μπλε tweed για ένα 'city chic' παλτό. Aπό τη Sonia Rykel.
Σαφής η militaire επιρροή σε αυτό το κομψότατο παλτό. Από τη Stela McCartney. Οσο για τα δύο επόμενα, πιο militaire δε γίνεται!
Belstaff
Aubin & Wills.

Προσωπικά, λατρεύω το καμιλό της Chloe, το tweed της Sonia Rykel και το στρατιωτικού ύφους Aubin & Wills!

3 σχόλια:

crispy είπε...

Ψηφίζω Sonia Rykiel και Stella McCartney. Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα , θα διάλεγα εκείνο της Stella! Γενικά , μου αρέσει η δουλειά της. Μπορεί να μην είναι τίποτα το εξαιρετικά εμπνευσμένο , αλλά μου ταιριάζει το στυλ των ρούχων της.
Καλό μήνα!

sushivskebab είπε...

Καλό μήνα, crispy. Τι παλτό και ...λούσα ονειρεύομαι! Περπάτησα λίγο σήμερα και καταϊδρωσα...

natalie είπε...

Ωραίο της Stella McCartney!