“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

31 Ιαν 2011

Τσάντες για την άνοιξη 2011: Το χρώμα πρυτανεύει.

Μετά από μια περιήγηση στο διαδίκτυο εντόπισα και σας παρουσιάζω τις νέες τσάντες που κυκλοφορούν στον πολιτισμένο κόσμο -κάποιες και στην Ελλάδα. Μπλε ελεκτρίκ, κίτρινα, πράσινα, μωβ, πορτοκαλιά, απ'όλα έχει ο μπαχτσές της fashion industry, η οποία σαν να θέλει να μας αποζημιώσει για ένα μουντό χειμώνα ("δουλευόμαστε κι αναμετάξυ μας τώρα;" θα αναρωτηθείτε και θα έχετε δίκαιο καθώς, με εξαίρεση τις τελευταίες μέρες, στην Ελλάδα σκάσαμε από τη ζέστη και την ηλιοφάνεια - καλέ, μου τελείωσε αντηλιακή μες στο χειμώνα! Εστω λοιπόν αναδιατυπώνω: "...σαν να θέλει να ΤΟΥΣ αποζημίωσει -ενν. τους βορειο-ευρωπαίους & βορειο-αμερικανούς- για ένα μουντό χειμώνα").

Enjoy!


Η θρυλική Stam by Marc Jacobs, τώρα σε μπλε ελεκτρίκ. Από τις τσάντες που δεν περνάνε ποτέ απαρατήρητες.

Furla σε εκτυφλωτικό κίντρινο

Burberry σε εντυπωσιακό μπορδοροδοκόκκινο

Prada σε ονειρεμένο χμ...ουρανί;

Gucci ...Κρατήστε τη σε συνδυασμό με κίτρινες γόβες!

Fendi (μην εστιάζετε τη ματιά σας σε αυτήν αν πάσχετε από στραβισμό, κινδυνεύετε!)

Βottega Venetta μικρού μεγέθους σε ωραιότατο λαχανί. Μικρή στο μάτι, μεγάλη στην ... τιμή όπως όλες οι δημιουργίες της φίρμας.

H τσάντα της ... Μίνι Μάους εε παρντόν, Juicy Couture ήθελα να πω!

Nancy Gonzalez: σε γαλάζιο (και πανάκριβο) κροκοδειλί! Και μόνο στο άκουσμα του ονόματος της Nancy Gonzales όπως άλλωστε και του Carlos Falchi οι κροκόδειλοι απανταχού της Αφρικής, Ασίας και Αμερικής χάνουν τον ύπνο τους (λίγο πριν χάσουν το τομάρι τους!)

Τι να είναι, τι να είναι;!

Rebecca Minkoff σε ήσυχο πορτοκαλί. Δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη φίρμα αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα.

Furla σε απομίμηση κροκό. Τύφλα νά'χει η Nancy Gonzalez (βλ.παραπάνω)

Marc by Marc Jacobs σε ροδί.

Fendi δίχρωμη

Chloe σε κροκί

Νάτο πάλι το κροκί σε μία δίχρωμη Fendi

Miu Miu λαχανολιβαδί

Tod's σε πρακτικό σχήμα και μέγεθος

Yves Saint Laurent σε ευγενές μωβ.

27 Ιαν 2011

Μix & Match

Ο Θοδωρής με κλασικό outfit καθηγητή αμερικανικού κολεγίου, στο επίσης κλασικό ποτάδικο Galaxy της Σταδίου.

Λίγη φαντασία στη μπουτονιέρα σας

Αν google-άρει κάποιος την λέξη 'μπουτονιέρα' θα διαπιστώσει ότι όλες οι αναφορές που γίνονται συνδέονται με τον γάμο, τον γαμπρό και το γαμπριάτικο κοστούμι, πράγμα το οποίο είναι παράδοξο, καθώς μπουτονιέρα διαθέτουν όλα ανεξαιρέτως τα σακάκια και όχι μόνο τα γαμπριάτικα. Και επειδή πλέον η τοποθέτηση λουλουδιού θεωρείται μάλλον γραφική λεπτομέρεια, το chic-in-greek σας προτείνει να κοσμήσετε την μπουτονιέρα σας με ... μανικετόκουμπα. Και δεν μιλάμε για οποιαδήποτε μανικετόκουμπα αλλά για τους μεταξωτούς χρωματιστούς κόμπους για τους οποίους σας είχαμε μιλήσει σε προηγούμενο post.




Πρόκειται για μια διακριτική λεπτομέρεια που προσθέτει χρώμα και διακριτό στυλ!

19 Ιαν 2011

Ζακέτα με ... παράρτημα!

(click επί της φωτό παρακαλώ για να αναδειχθεί η λεπτομέρεια, που θκοτώνει!)

Βήμα πρώτο: Παίρνετε μια μακρουλή πλεκτή ζακέτα.
Βήμα δεύτερο: Ράβετε στο κάτω μέρος της ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι (πχ το δίχτυ του γαμπρού σας, που είναι ψαράς, περσίδες ή κάτι σαν κι αυτά που κρεμάει η πεθερά σας στην πόρτα της κουζίνας το καλοκαίρι προς αποφυγή των μυγών -να, όπως η κυρία της φωτό)
Βήμα τρίτο: Παίρνετε α λα μπρατσέτα τον καλό σας και κυκλοφορείτε περήφανα στη hometown σας.
Βήμα τέταρτο: Γίνεσθε αντικείμενο ανάρτησης στο chic-in-greek.

E, ας προσέχατε!

17 Ιαν 2011

Γαμπριάτικο κοστούμι:Παράδειγμα προς αποφυγή


Οι έχοντες καλαισθησία το γνωρίζουν πολύ καλά: Ο χώρος του γαμπριάτικου ενδύματος αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό για το ξεδίπλωμα της πιο ακραίας κακογουστιάς. Το chic-in-greek αλίευσε σε επαρχιακό περιοδικό το εικονιζόμενο σατέν (;) ασημί κοστούμι με την (πλαστικοποιημένη;!) κόκκινη γραβάτα, το ασορτί (τη σακούλα εμετού, γρήγορα!) μαντηλάκι και  το πουκάμισο -γυαλιστερή συνθετικούρα βαρβάτη.
Συμβουλή προς μέλλοντες γαμπρούς: Προτιμήστε το γαμπριάτικο κοστούμι σας να είναι από φυσική ίνα κι όχι από ... πολυέστερ! Και μην παρασύρεσθε από γνωστά μοντέλα που επιστρατεύονται για να αναβαθμίσουν τις ατυχείς επιλογές του κάθε εμπόρου ετοίμων ενδυμάτων. Κατά την ώρα του μυστηρίου, μέσα στο κοστούμι δε θα βρίσκεται ο ... ωραιοποιητικός παράγων Φραγκολιάς αλλά μόνον εσείς. 

9 Ιαν 2011

Έρευνα αγοράς: Μάχιμη τσάντα δραστήριας γυναίκας, που να χωρά ΚΑΙ lap top!

Η επιθυμία εποπτείας της αγοράς λίγο πριν από τις επίσημες εκπτώσεις αλλά και παροχής συνδρομής στην avid blogger lopi που αναζητά την ιδανική καθημερινή τσάντα, έστειλε τους chic-in-greek στο κέντρο της Αθήνας το περασμένο Σάββατο.
Εστιάζοντας στο παρόν post στην προαναφερόμενη τσάντα, οφείλουμε να δηλώσουμε εκ των προτέρων, ότι το εγχείρημα ήταν δύσκολο καθώς η προς αναζήτηση τσάντα όφειλε να διαθέτει σωρευτικά τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Χωρητικότητα και μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλη, τόση ώστε να χωρά lap top κανονικών διαστάσεων, κάμερα επαγγελματική και φυσικά όλα τα συνήθη που κουβαλάμε οι γυναίκες μαζί μας.
2. Φαρδιά και ει δυνατόν εργονομικά λουριά, που να επιτρέπουν το κρέμασμα στον ώμο. Oι τσάντες που κρατιούνται αποκλειστικά στο χέρι όσο stylish κι αν είναι, δεν υπηρετούν τις ανάγκες της καθημερινότητας.
3. Καλή ποιότητα δέρματος.
4. Λογική, ή, μάλλον, συμφέρουσα σε σχέση με την ποιότητα τιμή. Κατά κανόνα τα επώνυμα brand και ήτοι οι premium designers κοστολογούν τις τσάντες τους …φωτιά και λαύρα. Όμως ακόμα και αν μία γυναίκα δεν επιθυμεί δια λόγους αρχής να ενισχύει τα εν λόγω brand (που ξοδεύουν σε διαφήμιση εκατομμύρια επί εκατομμυρίων, τα οποία φυσικά επιμερίζονται στα κόστη των προϊόντων που παράγουν), δε θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε πραγματικά συμφέρουσες αγορές. Εδώ, θα πρέπει να πούμε ότι στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο σπανίζει δυστυχώς λόγω της κακής ή μάλλον της μη λειτουργίας του ανταγωνισμού, της έλλειψης καταναλωτικής συνείδησης του Έλληνα αλλά και την ατυχία να είμαστε ως χώρα στην άκρη των Βαλκανίων και να μη μπορούμε να καταφύγουμε σε γειτονικά κράτη για αναζήτηση καλύτερων και φθηνότερων αγαθών.
5. Ενδιαφέρον design, που να αρμόζει σε μία νεαρή κοπέλα.
Έχουμε και λέμε:
Μία τσάντα δερμάτινη, 70ies, με φαρδύ λουρί ώμου που είναι προσαρμοσμένη στις διαστάσεις ενός lap top. Δυστυχώς, δε χωρά μεγάλη κάμερα. Τιμή, μετά από έκπτωση, 140 euro. (Δερμάτινα Τράντα, Σκουφά 60 Α)



Και σε καφέ…

Δερμάτινη τσάντα ιταλικής προέλευσης.
Χωρά lap top και πιθανότατα και κάμερα. Κόστος, μετά από έκπτωση, 250 euro. Ρίξτε μια ματιά και στην τσάντα που φαίνεται από πίσω της: Σίγουρα έχει την απαιτούμενη χωρητικότητα πλην όμως απέχει πολύ από το επιζητούμενο στυλ και αφορά ωριμότερες ηλικίες.
(Kατάστημα Bon Rouska, όπως κατεβαίνεις τη Βουκουρεστίου, δεξιά, πριν από την Ακαδημίας).

Τσάντα γαλλικής φίρμας Frederic T.
Επαρκής χωρητικότητα, κατασκευή που δείχνει ανθεκτική. Κόστος 250 euro. Σκουρλέτης, όπως κατεβαίνεις τη Βουκουρεστίου, δεξιά, στον πεζόδρομο.

AND THE WINNER IS……………..

Δερμάτινη τσάντα επίσης Frederic T. με εμφάνιση matelasse, παπλωματέ, θα λέγαμε στα ελληνικά. Με μεγάλη χωρητικότητα, και για lap top και για μεγάλη φωτογραφική μηχανή. Κοστίζει 140 euro (Μara Martin, Σκουφά 71).

Με γερά λουριά, που μπορούν να μακρύνουν κι άλλο ...

Νάτη και με lap top μέσα!
Και για να μην αναρωτιέστε, το εν λόγω lap top είναι της …υπογράφουσας. Διότι ένας από τους κινδύνους του ρεπορτάζ αγοράς, είναι να ενδώσεις στα υπό έρευνα προϊόντα, όπερ και συνέβη σε μένα!
Η τσάντα φορεμένη είναι πολύ πιο χαριτωμένη, είναι ελαφριά και huge! To δέρμα μαλακό και ευχάριστο στην αφή. H τιμή … κάτι παραπάνω από καλή. Με γειά μου!

Πάντως, άλλη μία τσάντα που εντόπισαμε που είχε τα περισσότερα από τα επιθυμητά χαρακτηριστικά ήταν μία Dolce & Gabbana, πραγματικά τεράστια, με τιμή 440 από 663 euro. Είχε λουρί για κράτημα και στο χέρι και στον ώμο. Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα χαρακτηρίζαμε «ευκαιρία» αλλά νομίζω ότι είναι καλή περίπτωση για το εν λόγω brand. (Δυστυχώς, no photo καθώς ξεμείναμε από μπαταρία. Τις βρίσκετε στο πολυκατάστημα Attica αλλά και στο κατάστημα της Σταδίου)

8 Ιαν 2011

Τα λαχανί γάντια






Λατρεύω τα αξεσουάρ. Μου αρέσει επίσης το λαχανί. Κατά συνέπεια, όταν σήμερα έπεσα πάνω τους, δε μπόρεσα να αντισταθώ δεδομένης της καλής τους ποιότητας και της πολύ καλής τιμής τους, 30 euro περίπου, μετά από κάποια έκπτωση.

7 Ιαν 2011

Πολύς κροκόδειλος για το τίποτα!

Ως γνωστόν, η τιμή μιας τσάντας δεν σχετίζεται αναγκαστικώς με την καλαισθησία της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Trophy bag του σχεδιαστή Barry Kieselstein-Cord. Κοστίζει περίπου 8.000 δολάρια και αυτό γιατί είναι φτιαγμένη από το μαλακό δέρμα του υπογάστριου κροκόδειλου, το χερούλι της κοσμείται από χρυσά κεφαλάκια κροκόδειλου ενώ η βάση της τσάντα στηρίζεται σε τέσσερα ποδαράκια που έχουν το σχήμα ποδιών κροκόδειλου! Αυτό που λείπει, φαντάζομαι, είναι ένα ανθρώπινο χέρι με μισοκομμένα -από τις μασέλες του ... κροκόδειλα- δαχτυλάκια, που να βγαίνει μέσα από την τσάντα! Horror!!!

5 Ιαν 2011

Πριν από την αγορά μίας τσάντας

Η επώνυμη γυναικεία τσάντα έχει επικεντρώσει το καταναλωτικό ενδιαφέρον των γυναικών χρόνια τώρα και στην Ελλάδα. Εκατοντάδες έως χιλιάδες ευρώ θυσιάζονται στο βωμό αυτού του ‘φετίχ’ κάθε χρόνο από σημαντικό αριθμό ακόμη και μισθοσυντήρητων Ελληνίδων (οι πιστωτικές κι οι … σπόνσορες ας είν’καλά!) . Είναι γεγονός βέβαια ότι οι Ελληνίδες δεν είναι ιδιαίτερα τολμηρές ως προς τις επιλογές τους, ήτοι Louis Vuitton και ξερό ψωμί… Δε θα το απέδιδα στην εμμονή στο κλασικό όσο στην ανάγκη αναγνωρισιμότητας της τσάντας που θα κρατούν – η … ‘επένδυση’, βλέπετε, πρέπει να ‘φωνάζει’ ότι είναι ακριβή- καθώς και στην έλλειψη ενημέρωσης αλλά και καλαισθησίας. Κατά το ‘ποιώ την ανάγκη φιλοτιμία’, η Ελληνίδα φοράει μία ‘speedy’ Louis Vuitton, που έχει σαφή casual χαρακτήρα, ακόμα και με βραδινό φόρεμα και με ό,τι παπούτσι λάχει. Το μότο «η L.V. πάει με όλα», (όπως η ... coca-cola;!) είναι μεν βολικό για όσες δε διαθέτουν μεγάλη συλλογή από τσάντες αλλά, κακά τα ψέματα, είναι λάθος. Ακριβώς λοιπόν επειδή οι περισσότερες από εμάς δε διαθέτουν επαρκή budget για να αποκτήσουν όοοολα τα καλούδια που ορέγονται, είναι επιβεβλημένο όταν αγοράζουμε μία τσάντα, να είναι η σωστή για μας.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Κανόνας απαράβατος: Πριν αγοράσουμε τσάντα, την φοράμε/κρατάμε μπροστά σε –ολόσωμο, ει δυνατόν - καθρέπτη. Η φόρμα της τσάντας, θα πρέπει να εξισορροπεί τη σιλουέτα μας. Πιο συγκεκριμένα, ένα σχέδιο συμπαγές και σταθερό, κολακεύει τις πιο θηλυκές και αιθέριες σιλουέτες. Οι τσάντες με καμπύλες και μαλακά δέρματα, ταιριάζουν στις αγορίστικες σιλουέτες.


H θηλυκή σιλουέτα 'σηκώνει' μία πιο 'δωρική' τσάντα (αν και μάλλον η εικονιζόμενη υπερέβαλε ολίγον ως προς το μέγεθος)


Ο σωματότυπος αυτός γίνεται λιγότερο μονοκόματος με μια πιο 'παιχνιδιάρικη' τσάντα όπως αυτή η Chloe.

Aν ανήκετε στην κατηγορία των ψηλών γυναικών, πολλώ δε μάλλον αν διαθέτετε -ζωή να΄χετε!- και όγκο, ας είστε επιφυλακτική απέναντι στις πολύ μικρού μεγέθους τσάντες όπως, ανάλογα, μία γυναίκα-μινιατούρα θα πρέπει να το σκέφτεται και δεύτερη φορά πριν αγοράσει μία θεόρατη τσάντα.

Το βουνό και το ποντίκι! Ενα μινιόν τσαντάκι σε μία τόσο πληθωρική φιγούρα είναι λίγο αστείο καθώς τονίζει τα 'ξέχειλα' προσόντα.


Κακή επιλογή, miss!


Σιλουέτα 'μπετόν αρμέ' και ομοίως τετραγωνισμένη τσάντα που τονίζει την έλλειψη καμπύλων γραμμών.

Αν σκοπεύετε να ξοδέψετε ένα σημαντικό ποσό στην αγορά τσάντας (και εφόσον δεν είστε Μαριάννα Λάτση), συνετό είναι να επιλέξετε κάποιο από τα κλασικά μοντέλα των γνωστών Οίκων, που κυκλοφορούν –έστω με μικρές παραλλαγές- επί χρόνια. Η τσάντα αυτή είναι βέβαιο ότι θα αποσβέσει τη δαπάνη της σε αντίθεση με τα πιο trendy μοντέλα που με το ζόρι φοριούνται πάνω από δυο-τρια χρόνια χωρίς να προκαλούν την εντύπωση «περασμένης μόδας»…

Αν η τσάντα ακουμπά, καθώς κρέμεται από τον ώμο σας, σε επίμαχα σημεία της σιλουέτας, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τα τονίζει. Έτσι, αν, για παράδειγμα, διαθέτετε μία υπερμεγέθη περιφέρεια, αποφύγετε τις τσάντες που ακουμπούν στους γοφούς. Ή, ανάλογα, αν το στήθος σας συναγωνίζεται εκείνο της Πάμελας Άντερσον, τότε μη κρατήσετε μία τσάντα που ξεκινά από τη μασχάλη σας.


Ορθόν...



...και λάθος! Η τσάντα ευθυγραμμίζεται με τα αφράτα boobies και τα προβάλλει, όταν ομολογουμένως δεν χρήζουν περαιτέρω προβολής!

Τα λογότυπα πλέον θεωρούνται παρωχημένα γι’αυτό αποφύγετε τσάντες που φέρουν κραυγαλέα λογότυπα …
Για να μη παρασυρθείτε από τις …σειρήνες των βιτρινών, καλό θα ήταν προτού ξεκινήσετε για την αγορά να έχετε σαφή αντίληψη για το ποια παπούτσια σκοπεύετε να συνδυάσετε με την υπό αγορά τσάντα αλλά και ποια ρούχα (στυλ, χρώματα, ποιότητες, υφές).


Η ενδυματολογική τάση 'παιδί των λουλουδιών' παντρεμένη με business executive τσάντα. "Για όνομα!", που θα έλεγε και η νεόπλουτη Εμανουέλλα Γρουμπουλάκη στους "Δέκα Μικρούς Μήτσους"

Repetitio est mater studiorum


Μια φορά είπε να φορέσει κοστούμι ο Λαφαζάνης -όπως επισημαίνεται δηκτικά στη λεζάντα της φωτό (σημερινή 'Καθημερινή')- και τά'κανε μαντάρα. Διότι αν δεν 'τό'χεις', ε δε μπορείς να το αποκτήσεις εν μία νυκτί. Σακάκι μακρύ και φαρδύ σαν ... φουστίτσα, μανίκι θεόμακρο, γραβάτα τσαλακωμένη, ξεκούμπωτος και, χωρίς να το βλέπουμε στη φωτογραφία, μαντεύουμε ότι θα έχει μακρύ μπατζάκι παντελονιού και τελείως ακατάλληλο παπούτσι. Δεν είναι τυχαία η έκφραση συγκρατημένης αποδοκιμασίας του ατσαλάκωτου υπασπιστή όπισθεν του Προέδρου.