“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

7 Οκτ 2012

Οχι μπλέιζερ σε επίσημες εκδηλώσεις! Elementary, κ.Παναγιωτόπουλε!

Ο συνδυασμός μπλε μπλέιζερ με λευκό ή εκρού παντελόνι είναι εξαιρετικός και πολύ κλασικός. Βέβαια ανήκει στην κατηγορία των σπορ καλοκαιρινών εμφανίσεων. Σε επαγγελματικό επίπεδο, ανήκει στην business casual εμφάνιση. Ενα σκαλί επισημότητας παραπάνω, και γενικά πιο αποδεκτός σε επαγγεματικές συναντήσεις, είναι ο συνδυασμός μπλε μπλέιζερ με γκρι παντελόνι. Ακολουθεί το κοστούμι, όπου υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις επισημότητας οι οποίες ποικίλουν: Όσο πιο επίσημο, τόσο πιο σκούρο. 
Όπως βλέπετε οι βασικοί κανόνες είναι πολύ απλοί. Ας τους εξηγήσει λοιπόν κάποιος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος επιμένει πεισματικά να φοράει το μπλέιζερ με άσπρο ή εκρού παντελόνι ακόμα και στις πλέον επίσημες τελετές όπως η ορκομωσία των νέων Αξιωματικών, ή η επίσημη επίσκεψη σε ξένο κράτος.

Στην Ορκομωσία των Ικάρων, την ιερότερη ίσως στιγμή στη ζωή των νέων Αξιωματικών, ο Υπουργός παραδίδει τα ξίφη με σπορ εμφάνιση.
 
Σε άλλη επίσημη τελετή, με ανάλογο σπορ συνολάκι. Να ήταν τουλάχιστον στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων! Λόγω αντικειμένου ίσως να ... δικαιολογούνταν!
 
Ο αγαπημένος του συνδυασμός. Η λανθασμένη επιλογή στο χρώμα της κάλτσας και το μάκρος του σακακιού τονίζουν το βραχύσωμο του ανδρός.
 
Με τον Ισραηλινό ομόλογό του σε επίσημη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ.
 
Η αγκράφα στο παπουτσάκι τονίζει ακόμα περισσότερο την σπορ αμφίεση. 
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

pera apo grafikos einai Kai vapsomallias o kokkinos panos. Ekane ekpompes palia sti tileorasi kai etrwge pitses live