“Dress is a very foolish thing, and yet it is a very foolish thing not to be well dressed.”
Lord Chesterfield

ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ all time classic style!

1 Μαΐ 2010

... και λίγο shopping

Μετά τα … ‘ορντέβρ’, ώρα να περάσουμε στο κύριο πιάτο του blog, που δεν είναι άλλο από το στυλ, το οποίο στηρίζεται βεβαίως-βεβαίως και στο shopping για τη συντήρηση και την ανανέωσή του.

 Στη Μόσχα, η απόλαυση του shopping ήταν ανύπαρκτη. Υπήρχαν βέβαια όλες οι γνωστές φίρμες, αλλά σε τιμές παραφουσκωμένες.

Αντίθετα, στην Ατλάντα υπήρχε ένα καλό outlet, 80 περίπου χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη, στο οποίο έβρισκες, εκτός από μεγάλη ποικιλία, εκπτώσεις της τάξης 40 με 60% σε είδη της φετινής κολεξιόν και όχι παλαιότερα ή 'σπασμένα' νούμερα. Πραγματικές ευκαιρίες.
 Οι ευκαιρίες όμως δεν περιορίζονται στα outlet. Στα κανονικά Mall, όπου βρίσκεις ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η παγκόσμια αγορά, μπορεί να πέσεις στα καλά καθούμενα σε μικρότερες εκπτώσεις, της τάξης του 20 με 30%, επειδή είναι … ‘friends and family day’ (ή όπως αλλιώς ήθελε να το ονομάσει η κάθε επιχείρηση), καθώς και σε πτέρυγες με είδη που πωλούνται 50% κάτω από την κανονική τιμή επειδή δεν υπάρχουν όλα τα νούμερα.

Ο chic-in-greek κι η Mme de Kourelle επωφελήθηκαν των ευκαιριών –διατί να το κρύψωμεν άλλωστε- εκ των οποίων μερικές μοιράζονται μαζί σας.


Όσον αφορά τα ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (για τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν αναφορές σε επόμενα post):

O chic-in-greek βρήκε επιτέλους στο νούμερό του ένα ζευγάρι Alden Chukka boot σε snuff suede.Το προτίμησε με δερμάτινη και όχι κρεπ σόλα, ώστε να μπορεί να φορεθεί και με πιο dressy εμφάνιση. Είναι αφοδράριστα και κατάλληλα για άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο (η αυθεντική τους ονομασία είναι desert boots και φοριούνταν από τους Άγγλους αξιωματικούς στο αφρικανικό μέτωπο κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο). Επίσης είναι εκπληκτικό το πόσο άνετα είναι. Σαν αθλητικά. Κόστος 315€





τα Chukka boots φορεμένα με τζιν (από άλλον)

Ένα δεύτερο ζευγάρι, που του κέντρισε την προσοχή, κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής του, ήταν τα car shoes του Cole Haan, που βλέπετε στην φωτογραφία. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα Tods, κοστίζουν 113 € και ενσωματώνουν στο πέλμα τους τεχνολογία Nike Air. Πούπουλο!






H Mme de Kourelle ενέδωσε σε ένα ζευγάρι πλατφόρμες Michael Kors, με βασικό κριτήριο την ευελιξία τους ως προς τους συνδυασμούς και την άνεση (όσο άνετες μπορεί να είναι οι καινούριες πανύψηλες πλατφόρμες), καθώς προορίζονταν για καθημερινή χρήση. Τις βλέπετε παρακάτω. Αρχική τιμή 148 € που έπεσε στα 118 € χάρη σε μία απρόσμενη και άκρως ευχάριστη έκπτωση 20%, που προσέφερε το κατάστημα σε ευρεία γκάμα ειδών εκείνη την ημέρα.





Τις ανάγκες της καθημερινότητας εκλήθησαν να υπηρετήσουν και ένα ζευγάρι απλές εσπαντρίγες Ralph Lauren, με ύφασμα σαντούγκ, αξίας 70 €.



7 σχόλια:

meraldia είπε...

Με γεια, με γεια! Τέλεια τα Alden Chukka, θυμίζουν όντως Μέση Ανατολή στον πόλεμο! Και μ' αρέσει το ύφασμα στις εσπαντρίγες της Mme de Kourelle. Πολύ ιδιαίτερο χρώμα, με γεια:)

Lopi είπε...

Αν ήμουνα άντρας, θα είχα πεθάνει από την ζήλεια μου για τα Cole Haan! Πραγματικά όμορφα αντρικά παπούτσια, και το λέω πολύ σπάνια αυτό. Θα'θελα να δω και μερικά guidelines για το πόσο εύκολα/δύσκολα συνδυάζονται.
Και οι Michael Kors πλατφόρμες με σκοινί είναι τέλειες και πραγματικά φαίνονται ευκολοφόρετες και άνετες.
Τέλειες αγορές!

Sugahspank! είπε...

ou-a-agapw ta michael kors!!!! megia to blog kai wraio onomataki!!

madame De Kourelle είπε...

Φχαριστούμε, φχαριστούμε,
στο ταπεινό blog μας, πάλι
να σας δούμε! (Όχι, δεν είμαι από την Κρήτη)

Foteini είπε...

Teleies oi agores! Ta Cole Haan ta spane.... gia na mhn pw gia to manthli MacQueen-antikeimeno po8ou! Megia kai kaloforeta!!!

lucia είπε...

τα desert boots είναι από τα αγαπημένα μου στυλ .έχω 2 ζευγάρια σε μαύρο και χακί (δεν ξέρω κατα πόσο συμφωνείτε ότι μπορούν να φορεθούν και απο γυναίκες).
οσο για τα γυναικεία, εγώ προτιμώ το δέυτερο ζευγάρι, οι εσπαντρίγιες είναι ιδανικές για καλοκαίρι, με νορμαλ ύψος και απίστευτο χρώμα.

chic in greek είπε...

Προσωπικά μου αρέσουν τόσο τα γυναικεία παπούτσια που εμπνέονται από τα κλασικά αντρικά όσο και η γενικότερη ενσωμάτωση κομματιών της αντρικής γκαρνταρόμπας στο γυναικείο ντύσιμο, με την προυπόθεση βέβαια να είναι πετυχημένη.
Πάντως ασφαλείς κανόνες δεν υπάρχουν.