Ο κανόνας θέλει το χρώμα της κάλτσας να ταιριάζει με το παντελόνι και όχι με το παπούτσι όπως πολύ συχνά βλέπουμε. Η λογική που τον στηρίζει είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια συνέχεια που ξεκινάει από τον αστράγαλο τονίζοντας το μήκος του ποδιού του αντρός (και ως γνωστόν σε όλα τα δίποδα το μήκος του ποδίού ή αλλοιώς LBR - Leg to Body Radio, παίζει μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση).
Όμως υπάρχει και η εξαίρεση που θέλει τις κάλτσες να μην έχουν καμία σχέση με το χρώμα του παντελονιού ούτε και του παπουτσιού και να είναι ... ότι του φανεί του λωλοστεφανή! Όπως οι κάλτσες στην παρακάτω φωτογραφία που έλαβε ως δώρο γενεθλίων ο Chic in Greek και εκτίμησε αφάνταστα.
Βέβαια οι χρωματιστές και με σχέδια κάλτσες δεν είναι κάτι νέο. Μάλιστα το 1945 το 90% των ανδρικών καλτσών που πωλήθηκαν στην Αμερική ήταν χρωματιστές.
Ο μεγάλος Ηumphrey Βogart. Οι fancy κάλτσες του σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε ότι υπονομεύουν την ανδροπρεπή του εικόνα
O Prince of Windsor, διαχρονικό fashion icon, ξεχώριζε μεταξύ άλλων και για τις φανταχτερές του κάλτσες
Η κυριαρχία των μπλε/μαύρων/γκρι ήρθε στην δεκαετία του 50 με την εμφάνιση των συνθετικών one size φτηνών καλτσών και καθιερώθηκε μέχρι τις ημέρες μας στερώντας την ανδρική γκαρνταρόμπα από ένα πολύτιμο αξεσουάρ.
Νομίζω ότι είναι καιρός να βάλουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας έστω κι αν πρόκειται για τις κάλτσες μας.